Meglepően gyorsan elült a botrány az Apple körül, miután kiderült, hogy a vállalat szándékosan lassította a régi iPhone-modelleket annak érdekében, hogy a felhasználók semmit se vegyenek észre az elhasználódó aksikból fakadó üzemidő-csökkenésből.

Eddig mindenki által ismert a sztori, azonban arról még nem igazán szólt a fáma, hogy mi történik abban az esetben, ha egy régebbi iPhone-készülékben kicseréljük a régi aksit egy újra? Vajon automatikusan visszagyorsít a rendszer? Ennek járt utána most egy Bennett Sorbo nevű felhasználó a Youtube-on.

Emberünk egy iPhone 6S-t vett alapul, ami megérett az aksi-cserére, ám mielőtt ezt meglépte volna, nagyon gyorsan rögzített egy videót, melyen sorra elindított pár applikációt a készüléken, videózott, teljesítményt mért, majd miután cserélte az akkumulátort, mindezt megismételte az új energiaforrással.

Az eredményt pedig az alábbi videón láthatjátok, amiből kiderül, hogy míg régi akkumulátorral 5 perc 45 másodpercig tartott elvégezni a műveletsort, addig új aksival 4 perc 33 másodpercbe telt neki mindez, a teljesítményméréseken pedig a korábbi 1437 és 2485 pontok 2520-ra és 4412-re növekedtek.

androgeek.hu