A Samsung mobilok akkumulátorán egy olyan kutyás matrica van, amit egyik más okostelefonnál sem lehet felfedezni. Kiderült, hogy mit jelképez, és miért különösen fontos a Galaxy S8 esetében.

A Galaxy S8+ után a Galaxy S8 akkumulátora kapcsán is felfedeztek egy érdekességet: a Samsung utóbbi mobiljának aksijain egy kutyás matrica van, és a The Verge vette észre, hogy már az S5 óta megszokott, de eddig nem szúrt szemet, csak most, hogy a Samsung esetében az akkumulátorokra mindenki fokozottan figyel, érthető okokból.

Azért is furcsa a matrica, mert más népszerű okostelefonoknál nem találtak ilyet. De miért kerül az aksira ez a kutyás matrica?
Először is a Samsung arra figyelmeztet, hogy ne szereljük szét a mobilt, de ha esetleg mégis ez történik, akkor kutya közelében semmiképp se legyen az akkumulátor. Az már önmagában gondot okoz, ha egy ilyen tárgyat harapdál, vagy akár le is nyel egy nagyobb testű kutya, de fokozza a vészhelyzetet a Galaxy S8 védelmi mechanizmusa.

Az új mobilnál rongálás esetén egy “tűzoltó” jellegű folyadék csepeg ki, amely megakadályozza az égést és a robbanást.

Ha ez a folyadék esetleg az aksi harapdálásakor vagy lenyelésekor a kutya szájába kerülne, akkor súlyosan veszélyeztetné a nyelőcsövét. Épp ezért ha mégis ilyen eset előfordul, a Samsung tanácsa szerint kérjünk azonnali állatorvosi segítséget, viszont meg ne próbáljuk hánytatni a kutyát.

hvg.hu

Kapcsolódó témák