Gyorsan meríti és lassítja mobilját a Facebook alkalmazása? Törölje, és állítsa be ezt

Az alsó- és középkategóriás mobiltelefonokon szinte luxus a Facebook alkalmazását használni, hiszen sokszor lassítja a telefont, az akkumulátor pedig jóval gyorsabban merül tőle. A Google és a Facebook új fejlesztésének hála ez a probléma 1 kattintással megoldódhat.

Maga a Facebook is felismerte a problémát, hogy mobil alkalmazása lassítja az okostelefont és a mobilnetet, az akkumulátort pedig jobban meríti, mint más appok, ezért kiadott egy lebutított változatot. Sőt, már írtunk egy másik, hasonló lehetőségről is, ami felgyorsít mindent, de egy újabb alkalmazás telepítése helyett eljött a sokkal egyszerűbb és hatékonyabb megoldás ideje. A Google Chrome alkalmazásában ugyanis mostantól 1 kattintással lehet kérni facebookos értesítéseket az androidos telefonokon.

Ez tehát azt jelenti, hogy az alsó- és középkategóriás mobiloknál érdemes törölni a Facebook alkalmazását, és a Chrome appra bízni az értesítéseket, valamint ott ránézni a Facebookra, ha szükséges.

Ahogy a képen is látszik, ehhez csak be kell lépni a Chrome alkalmazásban a Facebook mobilos oldalára, majd automatikusan megjelenik egy engedélykérés a facebookos értesítésekhez. Egy érintéssel megadható az engedély, innentől kezdve a facebookos történésekről az értesítési központban kapunk híreket, méghozzá anélkül, hogy a Facebook alkalmazása telepítve lenne a mobilon.

hvg.hu