Az elődeihez képest mindenben előrelépést jelent a hőmodulációs akkumulátor.

Kifejlesztettünk egy eléggé okos akkumulátort, amivel az elektromos autók tömeggyártásának költségei a belső égésű motorral szerelt járművekével egy szintre hozhatók

– mondja Csao-Jang Wang professzor, a Pennsylvania Egyetem elektrokémiai motorok központjának igazgatója.

Az új eszközt hőmodulációs akkumulátornak nevezik, és lítiumot, vasat és foszfátot tartalmaznak. Az akkumulátor gyorsan tölthető, és a kutatók szerint élettartama alatt közel négymillió kilométert lehet megtenni a segítségével.

A Nature Energyben közzétett fejlesztés lényege, hogy az akkumulátor 60 fokra melegítve tölthető, használaton kívül viszont lehűl – innen a hosszú élettartam.

A Wang-féle elem egy önmelegítő mechanizmust és olcsó anyagokat ötvöz. Az eszköz belsejében egy nikkelfólia található, amely az akkumulátor külsején egy harmadik pólushoz csatlakozik – mikor megindul ezen az áram, a nikkel ellenállása melegíteni kezdi a telep belsejét, amikor pedig eléri a 60 fokos hőmérsékletet, készen áll a töltésre vagy az energialeadásra.

A melegítés lehetővé teszi az olcsó anyagok alkalmazását. A katód lítium-vas-foszfát (kobaltot nem tartalmaz), az anód nagy részecskéjű grafit, ami szintén olcsó. A melegítés további előnye, hogy megakadályozza a lítiumlerakódásokat, amelyek az akkumulátor struktúráját és integritását veszélyeztethetik.

Wang professzor szerint csökkentheti a hatótávszorongást (a félelmet, hogy az elektromos jármű valahol útközben lemerül), ha kisebb, de bárhol percek alatt feltölthető akkumulátorokat építenek az autókba.

Az akkumulátorunknak kisebbek a költségei, a térfogata és a súlya. Nagyon örülök, hogy végre olyan megoldást találtunk, amely széles körben hasznos lehet a piacon.

– vélekedett Wang professzor.

Így lehet megváltoztatni a környezetet, és nem csak luxusautókat gyártani. Lehessen mindenkinek elektromos autója!

– jelentette ki.

index.hu

Kapcsolódó témák