Nintendo Switch

A Quest 2-nél sokkal többeknek van otthon Nintendo Switch hibrid konzoljuk, így széles tömegeknek lehet rossz hír, hogy a lap csak 3 évet jósol a japán gépegységnek. Pedig a Switch akár 800 töltési ciklust is teljesít a 80%-os kapacitás elérése előtt, ám mivel egy néhány órát bíró termékről van szó, a töltésére is gyakrabban van szükség. A Nintendo válaszra sem méltatta az akkucsere lehetőségeit érintő kérdést, ezért itt automatikusan járt a “halálra tervezve” besorolás.

Oura Ring

Idehaza hivatalosan nem kapható az Oura Ring, de már több mint egymillió példányt adtak el belőle, melyek közül minden egyes darab a szemetesben végzi majd az akkumulátor cseréjének képtelensége miatt. S hogy ez mennyi idő alatt következik be? A The Washington Post 2 évet jósol, de a gyártó szerint “több százezer” második generációs Oura Ring van, amely 3 év után is aktív.

Philips Sonicare 9500 fogkefe

Ha volt közel 200 ezer forintod a Philips csúcskategóriás elektromos fogkeféjére, akkor bizonyára örömmel tölt el a hír, hogy ennek 5 évnyi várható élettartamot adott a lap, míg a Philips egyenesen 12 évet ígér, ha 3 hetente csak egyszer töltjük. Utólagos cseréről azonban ne is álmodjunk, tehát ez a termék is a halálra lett tervezve.

Sony WH-1000XM4 zajszűrős fejhallgató

A Sony prémium vezeték nélküli fülese esetében nincsenek hivatalos adatok a töltési ciklusokról, és a The Washington Post is hiába faggatta a gyártót. A korábbi modellek felhasználói ugyanakkor jellemzően 4-5 éves használatról számolnak be, így joggal feltételezhető, hogy itt is ez a helyzet. A japán gyártó nem kínál szervizlehetőséget a telephez, vagyis a WH-1000XM4 is csak egy újabb halálra ítélt kütyü.

Tesla Model Y

Ha Model Y-nal csapatod, megnyugodhatsz: a The Washington Post szerint 15 évig számíthatsz az elektromos SUV-ra, melynek során persze érezhetően csökkenni fog a járgánnyal megtehető távolság. A jelenlegi állás szerint később is ott lesz a csere lehetősége, melynek áráról a lap sem tudott hivatalos információt szerezni, de a procedúrán átesett Tesla-tulajok 16 ezer és 22 500 dollár (6,2 – 8,7 millió forint) közötti összegekről mesélnek. Ez pedig azt jelenti, hogy a Model Y javításra lett tervezve.

VanMoof S3 e-bike

Semmi gond, ha most hallasz először a hipszterek szent gráljáról, a VanMoof S3 e-kerékpárról, hiszen így legalább azonnal tudod, hogy a 2400 eurós (kb. 940 ezer forintos) ár kicsengetésével 5 évre válthatsz bérletet az elektronokon suhanó kerekezésre. A gyártó itt 800 töltési ciklussal számol a kapacitás 70 (!) százalékának eléréséig, utána pedig 400 eurórért (kb. 160 ezer forint) kaphatunk új akkumulátort, így a lista utolsó képviselője “javításra tervezve” kitüntetéssel zárja a sort.

pcworld.hu