6250 mAh-s akkumulátor a Doogee telefonjában

Újabb akkumulátor-óriást mutatna be a kínai gyártó, ezúttal rekordot döntve a kapacitás terén.
Még június közepén írtunk arról, hogy az itthon nem igazán ismert Doogee érdekes telefont tervez piacra dobni. Akkor egy augusztusban esedékes megjelenésről volt szó, most azonban egy újabb példányról rántották le a leplet, amely valamikor szeptemberben futhat be.

A külső értesülés szerint a gyártó Homtom HT6 névre keresztelte saját fejlesztését, amely a júniusban látott korábbi példányhoz hasonlóan egy szintén igencsak méretes akkumulátorra támaszkodna. A hosszú üzemidőt ezúttal egy még nagyobb, egészen pontosan 6250 mAh-s példány biztosítaná, ez pedig a MediaTek PumpExpress Plus névre keresztelt gyorstöltési megoldásával egészülne ki, hogy ne kelljen 3-4 óráig várni a teljes feltöltéssel. Ennek köszönhetően a 75 százalékos feltöltöttségi szintet mindössze 30 perc alatt elérhetjük, ami kellemesnek tűnik.

Ami a hardver további részleteit illeti, itt már nem találunk különösebb meglepetést. Az 5,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelző inkább a középkategóriába való, mint ahogy a négymagos MediaTek MT6735 chip, az ehhez csatlakozó 13 és 5 megapixeles kamera, a műanyag hátlap, illetve a 9,9 mm-es vastagság is oda sorolandó. A szoftveres oldalon az Android 5.1 Lollipop, valamint a cég saját kezelőfelülete fut, ezek a már megszokott élményt biztosítják.

sg.hu

Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés szeptemberben esedékes, az ár azonban egyelőre még ismeretlen.

Kapcsolódó témák