Akkumulátor Blog

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

2021.04.05

A ZDNet újságírója rendelt egyet az átszámítva nagyjából 5900 forintba kerülő termékből, és pontosan azt kapta, amire ennyi pénzért számítani lehetett.

Az elmúlt években több olyan külső akkumulátort is láthattunk, amelyeket a gyártó úgy készített el, hogy azzal akár többször is fel lehessen tölteni az okostelefonunkat. A Xiaomi például 2020 nyarán mutatta be a 30 000 mAh eszközét, a Mi Power Bank 3-at, de a Huawei-nek, a Teslának és a Duracellnek is van sajátja – csak, hogy néhány gyártót említsünk.

Bár a kapacitások eltérnek, abban a gyártók nagyjából egységesek, hogy néhány tízezer mAh-nál egyik készülék sem nagyobb. A ZDNet újságírója viszont nemrég rátalált egy igazi különlegességre az eBay online piactéren: egy akkumulátorra, ami 9 000 000 mAh kapacitással bír. Az egység 14 fontba, vagyis átszámítva közel 6000 forintba került.

A vicc kedvéért rendelt is belőle egyet, hogy kiderüljön, tényleg azt adja-e az eszköz, amit ígér. Nem meglepő módon kiderült, hogy egyáltalán nem.

A készülék egy meglehetősen olcsó anyagokból összerakott, napelemes akkumulátor, amin egy microUSB, valamint két USB-A port található. A töltöttségi szintjét kilenc darab LED hivatott mutatni. Az elvégzett tesztekből az is kiderült, az akkumulátor valójában 10 000 mAh.

Ezek után az sem volt nagy meglepetés, hogy a 2,1 A/5V teljesítményt sem hozta: 2 A áramerősségnél 4 V-ra esett vissza a feszültség, majd a készülék szinte azonnal le is állt.

Vagyis a készülék valójában az ígért kapacitás 1/900-ad részével bír, és nem is tölt olyan sebességgel, ahogy azt a kereskedő ígéri. Az egyedüli megbízható elem az akkumulátoron a LED lámpa volt, mert még a ki- bekapcsoló gomb sem tűnt megbízhatónak néhány megnyomás után.

hvg.hu


Kapcsolódó információk

2021.12.05

Olyan hatékony akkumulátort gyártottak, hogy megoldódhat az energetika legnagyobb problémája

Az amerikai Massachusetts államban működő Form Energy technológiai startup cég szerint ez segíthet az éghajlatváltozás elleni küzdelemben azáltal, hogy csökkenti […]

további részletek
2019.08.25

Szupergyors töltést mutatott be a Vivo

Egy nagyobb akkumulátort is néhány perc alatt töltenének fel. A kínai cég a szintén kínai Weibo közösségi portálon osztotta meg […]

további részletek
2024.03.15

Extrém hőmérsékleten is üzemképes ez az új akkumulátor

A SIAT munkatársa, az új típusú akkumulátor fejlesztője elmondta, hogy az akkumulátor mínusz 70 és plusz 80 fok között működőképes, […]

további részletek
2008.12.08

Spenót-akkumulátor notebookokba és mobiltelefonokba?

Az új spenótból készült chip működése hasonlít arra a természetben megtalálható módszerre, amelynek segítségével a növények a működésükhöz szükséges energiát […]

további részletek