Akkumulátor Blog

A Kaspersky Lab Battery Life-fal nem merül le az androidos telefon

2017.08.15

A Kaspersky Lab új terméket mutatott be az Android készülékek felhasználóinak – a Battery Life nevű alkalmazást. Ennek az ingyenes alkalmazásnak a célja, hogy használatával növelje a készülékek akkumulátorainak élettartamát és ezáltal a készülékét is.

Egy felmérés szerint az emberek 90%-a pánikba esik, ha okostelefonjának akkumulátora lemerül. Ez nem meglepő tény, hiszen egy korábbi kutatásból már tudjuk,, hogy az emberek nehezebben viselik, ha az okostelefon nélkül kell lenniük, mintha a barátaikat vagy a partnereiket kell nélkülözniük.

Sokszor az akkumulátor alacsony százaléka nemcsak bosszantó lehet, hanem akár veszélybe is sodorhat bennünket – például vészhelyzetben mobiltelefon nélkül problémát megoldani nagyon nehéz, vagy ha egy felhasználó ismeretlen helyszínen van és nehezen vagy egyáltalán nem tud tájékoztatást kérni. A Battery Life-ot úgy fejlesztették, hogy megoldja ezeket a problémákat mindörökre.

A termék elemzi az összes alkalmazást, amely a felhasználó készülékén található, és azonosítja azokat, amelyek a legtöbb energiát fogyasztják. Ez különösen fontos, mivel az androidos alkalmazások 96%-a folyamatosan fut a háttérben anélkül, hogy a felhasználó használná. A Battery Life egyetlen gombnyomással leállíthatja ezeket az “akkumulátor-fogyasztó” alkalmazásokat, és ilyen módon meghosszabbíthatja a készülékek élettartamát. A Battery Life akkor is sürgős üzenetet küld a felhasználónak, ha bármely alkalmazás a szokásosnál több energiát használ.

A Battery Life másik hasznos funkciója, hogy képes kiszámítani a még hátralévő időt, mielőtt az okostelefon akkumulátorának energiaszintje teljesen alacsony lenne. Ez az információ lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy időben találjanak a telefon töltésére megoldást, és ne maradjanak mobilkommunikáció nélkül olyankor, amikor szükségük lenne rá. Ugyanígy a készülék töltése alatt a Battery Life kiszámítja a teljes feltöltődésig szükséges időt.

“Célunk, hogy a felhasználók védelmét minden fronton biztosítani tudjuk, nemcsak a kibercsapdák területén. A Battery Life segít az embereknek, hogy minden helyzetben kommunikálni tudjanak. Ugyanakkor fontos kiemelni a biztonságot is, amikor online vagyunk. Különösen fontos megvédeni a felhasználók privát adatait akár ők osztják meg, akár elvesztik a készülékeiket, akár ellopják azokat. A Kaspersky Lab termékei minden problémára megoldást nyújtanak.” – mondta Elena Kharchenko, a Kaspersky Lab Consumer Product Management részlegének vezetője.

prim.hu


Kapcsolódó információk

2008.11.30

Lenovo akkumulátor visszahívás

A Lenovo önkéntesen visszahív körülbelül 205.000 9 cellás lithium-ion akkumulátort. Ezen akkumulátorokat a 2005 novembere és 2007 februárja közötti időszakban […]

további részletek
2010.05.27

Bővült a hibás HP akkumulátorok listája

Bővült a túlmelegedő HP akkumulátorok listája.

további részletek
2024.03.15

Extrém hőmérsékleten is üzemképes ez az új akkumulátor

A SIAT munkatársa, az új típusú akkumulátor fejlesztője elmondta, hogy az akkumulátor mínusz 70 és plusz 80 fok között működőképes, […]

további részletek
2016.02.15

Megoldódhat a drónok legnagyobb problémája

A drónok hasznos játékszerek, de a munkabírások kimondottan véges, ám úgy tűnik, úton a megoldás. Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt […]

további részletek