Akkumulátor Blog

A VW vegyesvállalata fejleszt szilárdtest-akkumulátorokat

2018.11.05

Volkswagen 100 millió dollárt fektet a kaliforniai szilárdtest-akkumulátor szakértő QuantumScape-be, azzal a céllal, hogy beszálljon a tömeges sorozatgyártásba.

Befejezte tervezett részesedésnövelését a Volkswagen-konszern a QuantumScape-nél, így 100 millió dolláros (28 milliárd forintos) befektetésével a vállalat legnagyobb autóipari részvényesévé vált. A két fél éppen ezért vegyesvállalatot alapított, hogy a szilárdtest-akkumulátorok tömeggyártását előkészíthessék. A tervek szerint ilyen energiaforrások 2025-től kerülnek piacra.

A szilárdtest-akkumulátorcellák technológiáját egyre többen az elkövetkező generációk elektromobilitásának egyik alapjaként tartják számon. Ez az akkumulátortechnológia a jelenleg használt lítium-ionos telepekhez képest több előnnyel bír, többek között nagyobb az energiasűrűsége, biztonságosabb, gyorsabban tölthető és kisebb a helyigénye is.

A VW-konszern számára, ami saját elektromosautó-kínálatán igen erősen dolgozik és 2030-ra mind a 300 modelljének villamosított alternatíváját elérhetővé kívánja tenni, ez az akkumulátortechnológia a főpróba, így Németországban már korai fejlesztési szinteket érhet el a QuantumScape szilárdtest akkumulátorainak teszteléseivel.

A 2010-ben alapított, san joséi központú QuantumScape csak Kaliforniában több mint 200 szabadalmat és szabadalmi bejelentést birtokol a szilárdtest-technológia terén.

autopro.hu


Kapcsolódó információk

2013.09.05

Android 4.3: az akkumulátor megmentője

Az Android 4.3 csodát tesz, amiből az akkumulátor sem marad ki és most azt is megnézhetjük, hogy miről is van […]

további részletek
2021.02.15

Új technológiával duplázná meg az e-autók hatótávolságát a Volkswagen

A Volkswagen és a nemrégiben alapított QuantumScape együttműködésében készülő akkumulátorok az autók hatótávolságának növelésében hozhatják a legtöbb hasznot, de a […]

további részletek
2014.11.15

Ólommal még jobb a folyékonyfém akkumulátor

Az MIT kutatói évek óta kísérleteznek folyékonyfém akkumulátorok fejlesztésével, és bár más tudóscsoportoknak is akadtak hasonló próbálkozásaik, Donald Sadoway és […]

további részletek
2014.05.05

Új mobil, ami 50 napon át bírja egy feltöltéssel

A gyártó által megadottak szerint 50 napig üzemel egyetlen feltöltéssel az egyébként strapabíró Evolveo StrongPhone Accu, ami egyúttal külső akkumulátorként […]

további részletek