Akku feltöltés: fél perc alatt kész

Vadonatúj technológiának köszönhetően akár fél perc alatt is feltölthetők lesznek a jövő okostelefonjainak akkumulátorai. Az egyre növekvő kijelzők, egyre nagyobb teljesítményű processzorok elviekben már évek óta méretesebb és lényegesen rugalmasabb akkumulátorokat igényelnének, ám ezen tartozékok fejlesztése hosszú évek óta stagnál. Az izraeli StoreDot most egy olyan új technológiát fejlesztett ki, amely segítségével mindössze fél perc alatt feltölthető lesz az erőforrás.

A Nanodot nevű technológia bio-organikus peptid molekulákon alapszik. Jelenleg kész van egy prototípus, amely egyelőre a Samsung Galaxy S3-mal működik, ám sorozatgyártásba nem kerülhet az újdonság 2016 vége előtt. A prototípus egyelőre igencsak méretes, bár feltehetően ez nem sokakat zavarna, cserébe a mindössze fél perces töltési időért.

Arra vonatkozóan egyelőre nincs információnk, hogy az ilyen mértékű töltéshez milyen típusú akkumulátor szükséges, valamint hogy a sűrű, extrém gyors energiafelvétel milyen sűrű akkumulátor cserét igényel majd. A hírek szerint az új akkumulátor gyártási költségei közel negyven százalékkal magasabbak mint a hagyományos változatoké, a végleges töltő és akkumulátor pedig kétszer annyiba kerülhet majd mint a most elérhetők. Valljuk be őszintén, nem nagy ár!

telefonguru.hu