Veszélybe került az akksik szabad forgalmazása
A legváratlanabb helyeken okoz fennakadást egy-egy rosszul elsült törvényjavaslat, mint például a britek beadványa, mely nemes egyszerűséggel korlátozná az akksik szabad forgalmazását.
Olyan sok úgynevezett „savas támadás” történt Nagy-Britanniában az elmúlt években, hogy az már a kormányzatot is cselekvésre kényszerítette.

Így született meg a javaslat, ami a gyökerénél fojtaná el a problémát, mégpedig azzal, hogy az emberek nem juthatnának hozzá az akksikban található kénsavas oldathoz. Úgy határoztak, hogy a 12 voltos áramforrások hamarosan egy besorolásba kerülnek a lőfegyverekkel és nagyméretű késekkel – el lehet képzelni, ez mennyire nehezítené meg a telepek beszerzését, ha mondjuk szombat reggel derül ki, hogy nem indul a motor.

A beadvány szerint konkrétan megszüntetnék az akkumulátorok online értékesítése, hogy ne lehessen futárral vagy postán szállítani őket, mint mondjuk a lőfegyvereket. Ez alapján a kisméretű Li-ion telepek is bekerültek volna a törvénybe, pedig az aligha hatékony módja, hogy az ember nagy mennyiségű kénsavhoz jusson…
Szerencsére a helyi motoros szervezetek időben léptek, még mielőtt eltűntek volna az akksik a boltok polcairól…

A brit motorgyártók és forgalmazók szövetsége emelte fel a hangját a tervezet ellen, mondván, egyetértenek az alapvető céljaival, de úgy gondolják, súlyos következményei lehetnek az alkatrészpiacon.

Végül az Egyesült Királyság Képviselőházával karöltve elérték, hogy a motorkerékpár-akkumulátorok kikerüljenek a korlátozás alól, és az alkatrészek ezentúl is szabadon megvásárolhatóak, illetve postázhatóak legyenek.

sportmotor.hu

Kapcsolódó témák