Gondolta volna? Egyszerű ceruzaelemmel is tölthető a telefon

gy valóban különleges, ám alapjaiban egyszerű telefontöltési megoldáshoz gyűjtik most a pénzt a közösségi finanszírozás keretein belül.

Hiába a fejlődés, az egyre nagyobb képernyő, RAM és belső tárhely, az akkumulátor továbbra is az okostelefonok leggyengébb pontjának számít.

Persze vannak pótakkumulátorok, amelyeket magunkkal vihetünk, de mi van, ha ezekből is kifogy a szufla? Nos, akkor jöhetnek jól a könnyen elérhető AA (ceruza) elemek, ugyanis ilyenekkel is lehet tölteni a Lightning portos iOS-es eszközöket. A háttérben egy Kickstarter-projekt húzódik: az Ovio.

Egy pici eszközről van szó, amely akár a kulcstartóra is rátehető, így mindig nálunk lehet. Ha lemerül a telefon, elég négy darab AA elemet rápattintani az eszközre, majd csatlakoztatni azt az iPhone-hoz. Állítólag a négy elemmel többször is feltölthető 100 százalékig a telefon, és hogy pontosan mennyiszer, az az elemek típusától függ.

A töltő egyelőre csak a Lightning portos iOS-es eszközöket támogatja (azokat viszont akár beszélgetés közben is lehet tölteni), bár a fejlesztő állítja, nem kizárt, hogy microUSB-s változat is készül. Persze előbb még össze kell gyűlnie a pénznek az előbbire, igaz, még majdnem egy hónap hátravan a kampányból.

hvg.hu