Akkumulátor Blog

Hamilton az akkumulátor miatt volt lassabb

2019.07.15

Valtteri Bottas óriási fölénnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Lewis Hamilton lemaradásának mértéke pedig az akkumulátor problémájának köszönhető.

Annyira jól ment Valtteri Bottas a kvalifikáción Barcelonában is, hogy nagy valószínűséggel technikai hiba nélkül sem tudta volna megfogni saját csapattársa sem, a rutinos finn zsinórban harmadik pole-pozícióját szerezte idén, de a pontokat vasárnap osztják.

Gyanúsan nagy különbség alakult ki a két Mercedes között (az Ezüst Nyilak dominanciáját jelzi, hogy még így is simán behúzta a második kockát Hamilton, ez pedig a Ferrarinak és a Red Bullnak nagyon rossz hír), az istálló csapatfőnöke pedig magyarázatot adott arra, miért maradt le hat és fél tizeddel az ötszörös világbajnok.

A Mercedes szerint Lewis Hamilton lemaradását az akkumulátor helytelen töltöttsége okozta

Az akkumulátorral kapcsolatos kisebb probléma akadályozta meg Lewis Hamiltont abban, hogy igazán nagy veszélyt jelentsen a finn idejére. „Balszerencsés időmérő volt Lewis számára, mert a Q2 után egy kisebb gond miatt nem tudtuk megfelelően feltölteni az akkumulátorát” – ismerte el Toto Wolff.

„A Q3-ban az első menetben ráadásul a forgalom is akadályozta őt, miközben eleve némi hátrányból indult. Valtteri azonban kiváló formában van, úgy gondolom, abszolút megérdemelten szerezte meg a pole-pozíciót” – így Wolff.

A csapatfőnök nyilatkozata azért is meglepő, mivel a Q3 leintése után az érintett Lewis Hamilton nem keresett kifogásokat, nem is utalt technikai hibára, egyszerűen úgy értékelt, hogy nem volt elég gyors, nem tudott egyetlen igazán erős kört is összerakni, Bottas simán gyorsabb volt nála.

formula.hu


Kapcsolódó információk

2018.12.25

2025-től saját akkumulátor “gigagyárat” üzemeltetne Európában a Volkswagen

A német Manager Magazin értesülései szerint az autógyártó a koreai SK Innovation nevű vállalattal karöltve hoznák létre a gyárat egy […]

további részletek
2023.02.15

Rákhéjból akkumulátor készülhet

Létezik olyan akkumulátor, ami környezetbarát és biztonságos is? Mérnökök egy csoportja rákhéjból alkotta meg az új energiatárolót Rákhéjból akkumulátor készülhet […]

további részletek
2017.06.15

Egy furcsa képet szúrtak ki a Galaxy S8 mobilok akkumulátorán – mit keres ott egy kutya?

A Samsung mobilok akkumulátorán egy olyan kutyás matrica van, amit egyik más okostelefonnál sem lehet felfedezni. Kiderült, hogy mit jelképez, […]

további részletek
2023.09.25

Somfalván 300 MWh-s folyadékáramos akkumulátor épül

Az elmúlt hetekben Somfalva, vagy németül Schattendorf neve azért vált ismertté, mert a hírek szerint a település vezetői pénzt akarnak […]

további részletek