Hogyan használjuk helyesen?

Jellemző hibaforrás, hogy a felhasználók folyamatosan az áramforrásra csatlakoztatva dolgoznak a laptopon. Úgy használják, mintha az egy asztali gép volna. A folyamatos áramellátás csökkenti az akkumulátorok élettartamát, és teljesítménycsökkenést is eredményezhet.
Elegendő heti két-három alkalommal leválasztani a laptopot a hálózati táplálásról, hogy megőrződjék az akkumulátor frissessége. Viszont az sem használ az akkumulátornak, ha hagyjuk lemerülni, és csak sokára töltjük fel, ekkor ugyanis megváltozhat a benne lévő kémiai anyagok összetétele. Ha gondosan használjuk és nem tesszük ki szélsőséges hőmérsékleteknek, hosszú ideig használható marad.

Amikor hálózati táplálásról akkumulátoros üzemmódra váltunk, a gyártók és a szervizszakemberek azt javasolják, hogy a konnektorból húzzuk ki a tápkábelt, és ne a laptophoz való csatlakozásánál: utóbbi esetben ugyanis könnyebben sérülhet mind a vezeték, mind pedig a laptopban lévő érintkezőtüske. Ellenőrizzük, hogy a laptop ki van-e húzva a hálózatból, mielőtt nagy lendülettel elindulunk vele a szomszéd szobába. A szervizesek igen gyakran találkoznak sérült hálózati csatlakozókkal: a felhasználók kirángatják a vezetéket a gépből, megbotlanak benne; erőltetik, hogy az elérjen a túl messze lévő hálózati csatlakozóhoz, illetve túlzottan szűk helyre igyekeznek elhelyezni a laptopot, így megrongálódik a csatlakozó. Ennek következtében aztán a hálózati kábel néha már meg is szorul a házban, amikor pedig ez a kapcsolat sérül, a laptopok akkumulátorainak töltése hosszabb időt vehet igénybe, ha egyáltalán lehet még tölteni őket.

Forrás: sg.hu

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

 1. Tisztelt Forgalmazó!

  Ma megkaptam a powery li-ion akkut a laptophoz.
  Köszönet a gyors szállításért.

  Szeretnék korrekt tájékoztatást kérni arról, hogy használhatom az akkut folyamatoshálózati kapcsolattal(hálózati csepptöltéssel) az Önök alábbi instrukciója szerint?:
  “Elegendő heti két-három alkalommal leválasztani a laptopot a hálózati táplálásról, hogy megőrződjék az akkumulátor frissessége.”

  Vagy mindig le kell meríteni az akkut, figyelembe véve a másik, alábbi javaslatukat?
  “A folyamatos áramellátás csökkenti az akkumulátorok élettartamát, és teljesítménycsökkenést is eredményezhet.”

  Kérem adjanak választ és a jól megírt használati utasítás 3. oldalán a Mindennapi használat/Karbantartás részt egészítsék ki ezzel még.

  Tisztelettel:
  Pittner József

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük