Akkumulátor Blog

Hogyan lesz tartós az okostelefon akkumulátora?

2014.04.25

Az okostelefonok akkumulátorainak híresen rövid időt bírnak a régi, klasszikus maroktelefonokhoz képest, amihez mi is sok mindennel hozzájárulunk.
Hol vannak azok a régi szép idők, amikor egy töltéssel akár öt napig is vidáman a rendelkezésünkre állt a mobiltelefonunk? A ma és a jövő okostelefonjai – gyakorlatilag mini számítógépként – falják az energiát. Hogy a nagy cégek fejlesztői miért nem rukkoltak elő olyan aksikkal, amelyek bírják a megnövekedett igénybevételt, nem tudni. A Phonerarena.com összeszedte azokat a tippeket, amik segítségével a legtöbbet ki lehet hozni telefonunk  akkumulátorából.

Töltsünk okosan

Az okostelefon olyan, mint a konyhai szemetes, rendszeresen üríteni kell. A háttérben futó, de nem használt appok energiavámpírként szedik le a töltést. A nem használt alkalmazásokat kapcsoljuk ki, a felesleges dolgokat töröljük, így memóriát is szabadítunk fel. Érdemes visszavenni a kijelző fényéből is, az okostelefonoknál ez nagyban befolyásolja az energiakapacitást, a fényesebb képernyő valóban szép, de sokat fogyaszt, ahogyan a Bluetooth-készenlét is. Ha nincs rá szükség, érdemes lekapcsolni, ezzel szintén spórolhatunk.

Ha fehér vagy világos hátteret választunk bizonyos Androidoknál, az szintén nem tesz jót az aksinak, főleg a Samsung Galaxy S sorozat esetében érdemes erre odafigyelni. Ha lehet, töltsük a telefont vezetékes töltővel, a wifis töltés jelenleg nem annyira hatékony töltési mód, mint a hagyományos.

Amivel hosszabb lesz az élettartam

Ha lehet, ne beszéljünk a készüléken, ha töltőre van dugva. A hőség nem tesz jót az élettartamnak, ha lehet, ne hagyja a készüléket napos helyen vagy autó szélvédője alatt a műszerfalon. Ne várja meg, amíg a Li-ion akkumulátor teljesen lemerül, az élettartamot ez is lerövidíti. Ha egy hónapnál hosszabb ideig nem használja a telefont, akkor érdemes 40 százalékos töltöttséggel hűvös helyen tárolni.

A jövő

Bár biztató fejlesztésekről már korábban hírt adtunk, és a nagy nevek – Samsung, Apple, Nokia – is rajta vannak az ügyön, egyelőre várni kell a csodára. Addig az LG2 az, ami 48 óráig képes állni a sarat, de közvetlenül a sarkában ott a Samsung Galaxy Note 3, és a HTC Max is. Rövidesen azért várhatóan örökre lejár az állandóan lemerülő okostelefonok kora.

mno.hu


Kapcsolódó információk

2016.09.25

Gigagyárban készíti a Tesla a jövő aksijait

Hivatalosan is megnyitotta a nevadai sivatagban épülő gigagyárát a Tesla Motors. Két év alatt eddig közel 14 százaléka készült el, […]

további részletek
2015.10.05

Óriási teljesítményugrást ad az új Intel-processzor

A héten kezdődő berlini IFA számítástechnikai és szórakoztató elektronikai vásáron mutatja be az Intel legújabb, hatodik generációs, a személyi számítógépek […]

további részletek
2021.11.25

Nátrium-ion villanyautó-akkumulátort ígérnek a kínaiak

Nagy változást hozhat a villanyautó-gyártásban, ha a kínai akkumulátor-gyártó, a CATL beváltja az ígéretét, amely szerint két év múlva megkezdődhet […]

további részletek
2013.04.17

Tűzveszélyes Li-ion elemek, akkumulátorok

A Li-ion akkumulátorok, és elemek szinte minden háztartásban megtalálhatók, használjuk, tároljuk őket, miközben nagyon komoly tüzeket okozhatnak. Ezt azonban egy […]

további részletek