Íme a világ legkisebb, eldobható telefontöltője

Az alábbi eldobható telefontöltő pici és könnyű, tényleg bárhol velünk lehet, ha egyszer tömeggyártásra kerül.
Még a legkisebb női táskában sem foglalnak nagy helyet a Mini Power nevű hordozható okostelefon-töltők, amelyek tervei egy kínai dizájner fejéből pattantak ki, és az ötletgazda mégdíjat is nyert velük.

Tulajdonképpen egy perforált lemezről lehetne letörni a biológiailag lebomló anyagokból készült töltőket, amelyeknek 2 órás, 4 órás és 6 órás változatuk van, ki-ki azt választja, amennyi időre életet szeretne lehelni telefonjába.

Az egyszer használatos telefontöltő ötlete persze nem új, Ázsiában tele vannak velük a boltok, azonban ezek cseppet sem környezetkímélők, szemben a Mini Power tokjával. Persze a parányi akkumulátor a kapszulák belsejében nem lebomló, viszont nem a szokásos lítium-ion cellákból épül fel, hanem úgynevezett papír akkumulátorról van szó, azaz nem tartalmaz nehézfémeket. Könnyű feltölteni, s tervezője úgy gondolja, hogy abban a boltban lehetne cserélni egy újra, ahol megvásárolta valaki, a régit pedig újra töltenék, s ismét értékesítenék.

Koncepcióról lévén szó, egyelőre ne is keresse senki, mindenesetre most lenne jó a számára egy Kickstarter-projekt indítása benicar blood pressure.

HVG