Akkumulátor Blog

Íme a világ legkisebb, eldobható telefontöltője

2015.03.15

Az alábbi eldobható telefontöltő pici és könnyű, tényleg bárhol velünk lehet, ha egyszer tömeggyártásra kerül.
Még a legkisebb női táskában sem foglalnak nagy helyet a Mini Power nevű hordozható okostelefon-töltők, amelyek tervei egy kínai dizájner fejéből pattantak ki, és az ötletgazda mégdíjat is nyert velük.

Tulajdonképpen egy perforált lemezről lehetne letörni a biológiailag lebomló anyagokból készült töltőket, amelyeknek 2 órás, 4 órás és 6 órás változatuk van, ki-ki azt választja, amennyi időre életet szeretne lehelni telefonjába.

Az egyszer használatos telefontöltő ötlete persze nem új, Ázsiában tele vannak velük a boltok, azonban ezek cseppet sem környezetkímélők, szemben a Mini Power tokjával. Persze a parányi akkumulátor a kapszulák belsejében nem lebomló, viszont nem a szokásos lítium-ion cellákból épül fel, hanem úgynevezett papír akkumulátorról van szó, azaz nem tartalmaz nehézfémeket. Könnyű feltölteni, s tervezője úgy gondolja, hogy abban a boltban lehetne cserélni egy újra, ahol megvásárolta valaki, a régit pedig újra töltenék, s ismét értékesítenék.

Koncepcióról lévén szó, egyelőre ne is keresse senki, mindenesetre most lenne jó a számára egy Kickstarter-projekt indítása benicar blood pressure.

HVG


Kapcsolódó információk

2015.01.05

Hajlékony akkumulátort leplezett le a Samsung

Hajlítható akkumulátort mutatott be a Samsung a dél-koreai InterBattery 2014 konferencián. Az akár fel is tekerhető telepek várhatóan a viselhető […]

további részletek
2012.11.05

Már készül a hajlékony akkumulátor

Rugalmas lítium-ion akkumulátorcellát mutattak be nemrég Koreában, mely hajlítás hatására nem veszít kapacitásából, sőt élettartamát tekintve is bírja a gyűrődést.

további részletek
2021.05.05

Akkumulátor-újrahasznosító üzemet építhet a Daimler

Első lépésként egy kutatóintézetet állítana fel a Daimler, ezt követően épülhetne fel az a lokáció, ahol konkrétan az akkumulátorok újrahasznosítása […]

további részletek
2020.09.05

A Realme rákontrázott a gyorstöltésre: újdonságuk 3 perc alatt tölti 33 százalékra az akkumulátort!

Mindössze egyetlen nappal azt követően, hogy az Oppo bemutatta legújabb, 125W-os gyorstöltő berendezését, a Realme is bejelentkezett, hogy egy hasonló […]

további részletek