Itt a megoldás: vége a lemerülő okostelefonok miatti bosszankodásnak

Csak kapkodjuk a fejünket, amikor a mobilgyártók előrukkolnak az újabb és újabb csúcsmobiljaikkal, hogy mi mindent tudnak és mennyire megkönnyítik életünket. Egy dologban azonban nagy hiányossága van még akár az Apple vagy a Samsung legújabb csodatelefonjának is. Ez pedig az akkumulátor. A dizájnos telefonokba vékony, kicsi akkumulátorok kellenek, viszont ezek nem elég erősek ahhoz, hogy több napra ellássák energiával az 5-6 colos kijelzős készülékeket. Ezért 1-2 naponta órákat kell fordítani a feltöltésükre.

Bizonyára sokan szeretnék, ha a következő technológiai ugrás nem egy még gyorsabb processzor, vagy a még nagyobb felbontású kijelző lenne a mobilgyártásban, hanem egy jobb akkumulátor a mostani lithium-ionos akkumulátoroknál.

Erre jelenthet megoldást a Stanford Egyetem kutatóinak legújabb fejlesztése, az új, alumínium-alapú akkumulátor. Környezetkímélő, nem melegszik fel, nagyon olcsó előállítani és hajlítható, amivel a különböző hajlítható kütyükben is használható lesz. De a legnagyobb boldogságot az okozhatja a felhasználóknak, hogy mindössze egyetlen percbe telik feltölteni. Több mint 7500 töltést kibír anélkül, hogy bármit romlana a teljesítménye, szemben a lithium-ion akkumulátorokkal, amelyek csak körülbelül 1000 töltést bírnak ki – írja a CNBC.Movie Get Out (2017)

Íme a prototípus bemutatása videón:

 

Már évek óta folyik az alumínium-akkumulátorok kutatása, amiben a legnagyobb kihívás az volt, hogy a sok töltés után se csökkenjen a teljesítménye. Még mindig nagyon sok a munka, mielőtt életképes tömegtermék lesz belőle, hiszen egyelőre csak 1,5 volt feszültséget képes termelni, ami a fele annak, amit egy lithium-ion akkumulátor tud nyújtani.

portfolio.hu

Kapcsolódó témák