Kisebb, olcsóbb és erősebb akkumulátorokon dolgozik a GM

A GM China a napokban látott neki tesztelni annak az akkumulátornak a prototípusát, melynek segítségével kedvezőbb áron érhetőek majd el a cég hibrid autói.

Ahogyan tegnapi Fordos hírünkből is látszik, az alternatív hajtással rendelkező autók piacán is nagy a mozgolódás annak érdekében, hogy az ott megjelenő modellek olcsóbbak legyenek. Ma a GM fejlesztéséről számolhatunk be.

A GM China ugyanis a tajvani Advanced Technical Centerben megkezdte egy olyan akkumulátor prototípusának a tesztelését, mely méreteiben kisebb, olcsóbban előállítható, ám mégis több szufla van benne, mint a GM korábbi modelljeiben. Ezzel tehát az egész rendszer alacsonyabb áron állítható elő, így a plug-in járművek vonzóbbá tehetőek a nagyközönség számára, hiszen csökkenthető a végleges ára az autóknak.

Nemrégiben a GM China egy komoly mérföldkőhöz érkezett el az akkumulátorok tekintetében, hiszen state-of-the-art technológia segítségével jobban tudják szabályozni a töltést és a kisütést, valamint növelni képesek a tartósságot és a megbízhatóságot, az előállítási költségek csökkentése mellett. Jon Du igazgató elmondta, hogy “az első prototípus legyártása komoly előrelépés, hiszen lehetővé teszi, hogy olyan új generációs akkumulátorokat gyártsunk, melyek kisebbek, könnyebbek, és olcsóbbak”.

.technet.hu

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük