Akkumulátor Blog

Kiválóan teljesít a Samsung Galaxy S4 GT-I9505 akkumulátora

2013.04.15

A Samsung Galaxy S4 megjelenését követően sokakban merült fel a kérdés, hogy vajon hogyan fog teljesíteni az akkumulátor. Megvan a válasz: kiválóan! A GSMArena tesztje minden felhasználási módot érintett, aminek alapján a fenti kijelentés teljes mértékben hitelesnek és általánosíthatónak mondható.

Le kell szögezni, hogy a teszt a Samsung Galaxy S4 GT-I9505 modelljével volt futtatva, ami az 1.9 GHz –es négymagos Snapdragon 600 processzort használja, így a kérdés továbbra is nyitva marad a Galaxy S4 GT-I9500 nyolcmagos egységet futtató modelljére. Lássuk részletesen a teszt körülményeit és eredményeit.

A majd 14 órás hívásidő a Samsung Galaxy S4 –et a képzeletbeli ranglétra tizenegyedik helyére sorolja (természetesen a csúcsmobilok kategóriájában), ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy ez a teljesítmény kiváló. A Galaxy S4 előtt végzettek között olyan nevek fordulnak meg, mint a Google Nexus 4, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro, a tabella élén pedig a Motorola RAZR MAXX végzett elképesztő 21 órányi hívással egyetlen töltésre. A Galaxy S4 a maga 14 órás eredményével 3.5 órával szárnyalja túl a Samsung Galaxy S3 –at, ami az 500 mAh –val erősebb akkumulátor számlájára írható. A hívásidő a GSMArena kikapcsolt kijelzővel tesztelte, miközben minden futó alkalmazás le volt állítva.

A böngészés maximális ideje is egy nagyon fontos paraméter manapság, ahol a Samsung Galaxy S4 szintén nagyon jól teljesített, hiszen majd 9 órányi folyamatos nyúzást bírt ki a telefon akkumulátora. Itt az első helyen mondhatni holtversenyben a HTC One és az iPhone 5 végzett 10 órával. Ebben a tesztben a Galaxy S4 majd 1 teljes órával szárnyalta túl a Galaxy S3 –at.

Ami a videó lejátszást illeti, szintén kiválóak lettek az eredmények. A Galaxy S4 több mint 10 órán át volt képes Full HD videó lejátszására, ami az öt legjobb okostelefon közé emeli. Ez csak pár perccel több, mint a Galaxy S3 teljesítménye, de vegyük figyelembe, hogy a kijelző nagyobb lett, és felbontása is kétszer akkora, mint az elődé.

A végéra maradt a legfontosabb, a készenléti idő. A GSMArena tesztjében a Galaxy S4 63 órát bírt ki, ami napi 1-1 óra böngészést, hívást és videó lejátszást tartalmazott. Úgy gondoljuk, hogy ez megfelel egy hétköznapi ember napi telefonhasználatának. Ezzel a Galaxy S4 nagy valószínűséggel átlagosan ki fog bírni 2-3 napot, de még a legkeményebb telefonnyúzók is kihúzzák estig.

Összességében tehát félelmeink alaptalanok voltak, és a Samsung Galaxy S4 GT-I9505 akkumulátora kiválóan teljesít. Már alig várjuk, hogy hasonlóan jó hírekkel számolhassunk be a GT-I9500 –ról is.

techma.hu


Kapcsolódó információk

2008.10.14

Tízszeresére növelhető a lítiumion akkumulátorok kapacitása

Nem a Toshiba az egyetlen, mely jelentős áttörést ért el a közelmúltban a lítiumionos akkumulátorcellák területén: a Stanford Egyetem kutatói […]

további részletek
2012.09.12

Üzemanyagcellával tölthetjük a mobilokat

Az Egyesült Államokban idén piacra dobnak egy hordozható üzemanyagcellát, amivel többször is feltölthetjük a mobiltelefonunkat és más eszközeinket. Az eszköz […]

további részletek
2013.03.05

Jön az SMS: most érdemes feltölteni az akkumulátort

Informatikai cégek sora verseng annak megoldásán, hogyan lehetne elérhető közelségbe hozni a szélenergia a közúti közlekedésben való hasznosítását. A cél, […]

további részletek
2012.12.15

Grafénnel leheltek új életet Edison akkumulátorába

A Thomas Edison által több mint száz éve kifejlesztett, tölthető akkumulátoros technológiát fejlesztette tovább a Stanford Egyetem csapata. Az eredeti […]

további részletek