Amennyiben minden a tervek szerint halad, az új fejlesztés már három éven belül piacra kerülhet.

Több gyártó is kínál már tisztán elektromos-meghajtású modelleket napjainkban, ám ezek hatótávolsága mindössze 200 és 500 kilométer között mozog, vagyis jól látható, hogy az új technológiával mindez akár a duplájára is növekedhetne.

A svájci székhelyű Innolith AG legalábbis ezt ígéri, ugyanis elmondásuk szerint remekül haladnak a nagy energiasűrűségű lítium-ion akkumulátor kifejlesztésén. A vállalat közlése szerint 1000 Wh / kg sűrűségről van szó, ami akkor nyer igazán értelmet, ha megemlítjük, hogy az egyébként kiváló hatótávolságot nyújtó Tesla Model 3 akkumulátorai 250 Wh / kg energiasűrűséggel rendelkeznek.

Az új akkumulátorcsomag továbbra is folyékony elektrolitokat használ, ám van egy komoly különbség a jelenleg használatos egységekhez képest, ugyanis a vállalat az elektrolitokat tartalmazó szerves és gyúlékony oldószert egy szervetlen anyaggal helyettesíti, amely stabilabb és sokkal kevésbé gyúlékony.

Hogy pontosan milyen szakaszban jár a fejlesztés, azt nem közölte a gyártó, mindenesetre 2022 környékén már a sorozatgyártást is megkezdenék.

motor1.com