A cupertióni vállalat novemberben jelentette be, hogy ingyen csereaksit biztosít azoknak az iPhone tulajdonosoknak, akiknél indokolatlan helyzetekben, mindenféle előjel nélkül magától kikapcsol a 6s készülék. Egy japán oldal információi szerint az Apple hamarosan a sima 6-os modellre is kiterjeszti az akkumulátorok cseréjét.
Az iPhone 6s esetében az Apple közleményben hangsúlyozta, hogy a felhasználók szűk körét érintette a probléma, a cég szerint csak a 2015. szeptember és október közt gyártott aksikat érintette a probléma.

A novemberben bejelentett csereprogram globális volt, a bejelentés előtt kicseréltetett akkumulátorok árát pedig visszatérítette az Apple.

A MacRumors oldal viszont most egy japán forrásra hivatkozva azt írja, hogy az Apple a csere kiterjesztésére készül, méghozzá a sima 6-os iPhone modellekre, amelyeken szintén jelentkezik az a meglehetőse bosszantó probléma, hogy a telefon hajlamos kikapcsolni akár 30-40%-os töltöttség mellett is.

A hiba valóban létezik, az elmúlt hetekben mi is találkoztunk azzal a jelenséggel, hogy az alkalmazások tesztelésére, így nem túl sűrűn használt iPhone 6 hajlamos volt mindenféle előjel nélkül kikapcsolni, és csak akkor sikerült újra életet lehelni bele, ha power bankre, vagy egyenesen a hálózatra dugtuk tölteni.

origo.hu