Sony külső akkumulátor mobilokhoz

A japán gyártó hatalmas kapacitású hordozható akkumulátorokat készül piacra dobni.

A Sony is felismerte, hogy a hordozható eszközök (elsősorban a mobiltelefonok) üzemideje problémás, ám ahelyett, hogy a vállalat olyan mobilok tervezésébe kezdett volna, amelyek tovább bírják egyetlen feltöltéssel, külső akkumulátorokat készül piacra dobni.

Az áramforrások kapacitása 2000 és 7000 mAh között változik, a kütyük pedig a bennük lévő energiát USB porton keresztül tudják majd leadni, így nemcsak a telefon, hanem más készülék is tölthető lesz velük.

A legnagyobb kapacitású modell dizájnja hasonlít egy mobiltelefonéra, míg a kisebb kapacitású verziók USB kulcsra hasonlítanak. A Sony állítása szerint mindegyik akku képes arra, hogy egy mobiltelefont 80 százalékos töltöttségi szintre másfél óra alatt feltöltsön, a 7000 mAh-ás verzióval pedig ezt akár háromszor-négyszer is megtehetjük.

Ami az akkumulátorok élettartamát illeti, a Sony legalább 500 feltöltést ígér, mielőtt a kapacitás a névleges 80 százaléka alá esne – ami, tekintettel arra, hogy nem napi szinten munkára fogott kütyükről van szó, hosszú évekre elegendő biztonsági tartalékot jelenthet.

A külső akkumulátorokat a Sony valamikor az év hátralevő részében fogja piacra dobni, az egységek ára 2300 és 7000 yen között alakul majd (ez forintban kb 7700-20000 forintos sávnak felel meg).

geeks.hu

Kapcsolódó témák