Akkumulátor Blog

Szupergyorsan feltöltő akkumulátor fog készülni a debreceni CATL akkugyárban

2023.12.25

Többek között a nagy közéleti viharok és viták közepette épülő debreceni CATL akkumulátorgyárban fog készülni a hamarosan megjelenő Shenxing akkumulátor – írja a Reuters. Ezt a terméket Magyarországon kívül még Németországban fogják gyártani.
A CATL augusztus 16-án rántotta le a leplet a Shenxingről, amely azt ígéri, hogy mindössze 10 perc alatt 400 km-es hatótávnak megfelelő energiát képes felvenni.

Az új lítiumvas-foszfát (LFP) akkumulátort várhatóan 2023 végén kezdik el nagy tömegben gyártani, és 2024 elejére válik piacképessé. A cég állítása szerint a Shenxing kevesebb hő termelése mellett jobb teljesítményt tud nyújtani.

Az akkumulátort úgy tervezték, hogy akár -10°C-os hőmérsékleten is működjön, és 30 perc alatt elérje a 80 százalékos töltöttséget ilyen időjárási körülmények között.

szeretlekmagyarorszag.hu


Kapcsolódó információk

2024.02.15

Ez az akkumulátor akkor töltődik, ha te sírsz

A szupervékony akksi elsősorban az intelligens kontaktlencsék áramellátásáért felelne. Ha már gondolatolvasó sapka is létezik, talán annyira nem meglepő, hogy […]

további részletek
2019.04.05

Az írekre figyel az EU: olcsóbb, könnyebb, erősebb akkun dolgoznak

Az írországi Limerick Egyetem egy 8 millió eurós kutatási projektet indított, amelynek célja az elektromos autók hatótávjának és az akkuk […]

további részletek
2013.12.15

Sony külső akkumulátor mobilokhoz

A japán gyártó hatalmas kapacitású hordozható akkumulátorokat készül piacra dobni. A Sony is felismerte, hogy a hordozható eszközök (elsősorban a […]

további részletek
2012.11.05

Már készül a hajlékony akkumulátor

Rugalmas lítium-ion akkumulátorcellát mutattak be nemrég Koreában, mely hajlítás hatására nem veszít kapacitásából, sőt élettartamát tekintve is bírja a gyűrődést.

további részletek