Akkumulátor Blog

Van egy okostelefon, amit elég hetente egyszer feltölteni

2017.08.25

kínai Oukitel ismét olyan mobillal rukkolt elő, amelybe extra nagy akkumulátort szereltek, így napokig, bizonyos esetekben egy héten át is bírja egyetlen feltöltéssel.

Bő másfél évvel ezelőtt mutatkozott be először a kínai Oukitel cég különleges androidos telefonja, a beszédes nevű K10000. A neve azért beszédes, mert a cég fogta magát, és szembe menve a piaci trendekkel úgy döntött, egy olyan készüléket tesz le az asztalra, amit nem kell naponta-kétnaponta töltögetni. Így kapott a középkategóriás K10000 egy 10 000 mAh-s akkumulátort, ami mérsékelthasználat mellett két hétig bírta egy feltöltéssel.
© Oukitel

Azóta létezik a K-sorozatnak egy újabb darabja, ez pedig a K10000 Pro. A készülékbe ezúttal egy 10 100 mAh-s akkumulátort pakoltak, amiről azt ígérik, az elődjéhez hasonlóan szintén jó pár napig bírja majd egy feltöltéssel, moderált használat mellett egy hét is kijöhet. És mivel a 4000 mAh aksijú Huawei Mate 9-esből tényleg kihúzható 2-3 nap, így az egy hét valóban benne lehet itt a pakliban.

A K10000 Próba már egy, a korábbi modellnél erősebb hardverkészletet szereltek – igaz, továbbra is a középkategóriás szinten mozog a készülék. A kijelző maradt 5,5 colos, azonban a korábbi modellhez képest a mostani már Full HD felbontású. Ráadásul a Gorilla Glass borításnak köszönhetően meglehetősen strapabíró lett.

A lelkét egy belépő szintű, 1,5 GHz-es nyolcmagos MediaTek MT6750T processzor adja, amihez 3 GB RAM és 32 GB belső memória tartozik. A hátoldali kamerája 13 megapixeles, a szelfikamera pedig 5 megapixeles lett. A készüléken Android 7 Nugat fut.

Persze a nagy akkumulátor nagy gonddal is jár, hiszen egy 10 100 mAh-s akksit jóval tovább tart nulláról feltölteni, mint egy “átlagos” okostelefonét. Éppen ezért az Oukitel a készülékhez ad egy gyorstöltőt is, hogy ne kelljen egy életet várni a töltésre.

Az akkumulátor ugyanakkor jóval vastagabb készüléket is eredményez, mint azt manapság megszokhattuk, viszont ezt nem áldozták be a szépség oltárán. A hátlapja valódi bőrből készült, míg a keret roszdamentes acélból van. A hátlapi kamerát egy nagyobb fémkeretbe illesztették be, ami valószínűleg egy ujjlenyomat-olvasónak is helyet ad.

A júniusban érkező készülék már előrendelhető, a gyártó 200 dollárt kér a készülékért, ami a megbízhatóbb külföldi webshopokból, szállítással együtt 60 ezer forint környékén szerezhető be.

hvg.hu


Kapcsolódó információk

2013.12.15

Sony külső akkumulátor mobilokhoz

A japán gyártó hatalmas kapacitású hordozható akkumulátorokat készül piacra dobni. A Sony is felismerte, hogy a hordozható eszközök (elsősorban a […]

további részletek
2019.02.05

Samsung telefonja van? Jön hozzá a funkció, ami segít spórolni az akkumulátorral

A Google fejlesztői még tavasszal mutatták be az Adaptive Battery nevű technológiát, ami a mesterséges intelligencia segítségével megpróbálja kinyújtani a […]

további részletek
2008.10.08

Megérkezett a lítium-ionos akkumulátorok utódja?

A ZPower tesztelés alatt álló akkumulátora 30 százalékkal nagyobb teljesítményt és biztonságosabb működést ígér a hagyományos lítium-ionos egységekhez képest. A […]

további részletek
2017.04.15

600 kilométert bír egy töltéssel ez az aksi

A Magyarországon is jelenlévő Samsung SDI Co. olyan új, gyorstöltésű gépkocsi-üzemanyagcellát mutatott be, amellyel 600 kilométert lehet megtenni egyhuzamban – […]

további részletek