kínai Oukitel ismét olyan mobillal rukkolt elő, amelybe extra nagy akkumulátort szereltek, így napokig, bizonyos esetekben egy héten át is bírja egyetlen feltöltéssel.

Bő másfél évvel ezelőtt mutatkozott be először a kínai Oukitel cég különleges androidos telefonja, a beszédes nevű K10000. A neve azért beszédes, mert a cég fogta magát, és szembe menve a piaci trendekkel úgy döntött, egy olyan készüléket tesz le az asztalra, amit nem kell naponta-kétnaponta töltögetni. Így kapott a középkategóriás K10000 egy 10 000 mAh-s akkumulátort, ami mérsékelthasználat mellett két hétig bírta egy feltöltéssel.
© Oukitel

Azóta létezik a K-sorozatnak egy újabb darabja, ez pedig a K10000 Pro. A készülékbe ezúttal egy 10 100 mAh-s akkumulátort pakoltak, amiről azt ígérik, az elődjéhez hasonlóan szintén jó pár napig bírja majd egy feltöltéssel, moderált használat mellett egy hét is kijöhet. És mivel a 4000 mAh aksijú Huawei Mate 9-esből tényleg kihúzható 2-3 nap, így az egy hét valóban benne lehet itt a pakliban.

A K10000 Próba már egy, a korábbi modellnél erősebb hardverkészletet szereltek – igaz, továbbra is a középkategóriás szinten mozog a készülék. A kijelző maradt 5,5 colos, azonban a korábbi modellhez képest a mostani már Full HD felbontású. Ráadásul a Gorilla Glass borításnak köszönhetően meglehetősen strapabíró lett.

A lelkét egy belépő szintű, 1,5 GHz-es nyolcmagos MediaTek MT6750T processzor adja, amihez 3 GB RAM és 32 GB belső memória tartozik. A hátoldali kamerája 13 megapixeles, a szelfikamera pedig 5 megapixeles lett. A készüléken Android 7 Nugat fut.

Persze a nagy akkumulátor nagy gonddal is jár, hiszen egy 10 100 mAh-s akksit jóval tovább tart nulláról feltölteni, mint egy “átlagos” okostelefonét. Éppen ezért az Oukitel a készülékhez ad egy gyorstöltőt is, hogy ne kelljen egy életet várni a töltésre.

Az akkumulátor ugyanakkor jóval vastagabb készüléket is eredményez, mint azt manapság megszokhattuk, viszont ezt nem áldozták be a szépség oltárán. A hátlapja valódi bőrből készült, míg a keret roszdamentes acélból van. A hátlapi kamerát egy nagyobb fémkeretbe illesztették be, ami valószínűleg egy ujjlenyomat-olvasónak is helyet ad.

A júniusban érkező készülék már előrendelhető, a gyártó 200 dollárt kér a készülékért, ami a megbízhatóbb külföldi webshopokból, szállítással együtt 60 ezer forint környékén szerezhető be.

hvg.hu