Vigyázat – hibás BP-6M Nokia akkumulátorok!

A Nokia figyelmeztetése szerint az egyik legelterjedtebb akkumulátora közül – amely például a Nokia N73, 6280, N77, és 3250 XpressMusic telefonokban is található -, több is hibás lehet.

A BP-6M jelzésű aksik felfújódhatnak és akár akkorára növekedhet méretük, hogy már nem fognak beférni a helyükre.
A Nokia szerint semmi ok a pánikra, amennyiben szegény aksi túlnövekedett telefonunkban, visszavihetjük ingyenes kicserélésre a legközelebbi Nokia szervízpontba. DE csak akkor cserélik ki, ha eredeti BP-6M akkumulátorról van szó.
Arról nem szól a telefongyártó, hogy mennyire lehet gyakori ez a probléma, csak annyit mond, hogy “csak néhány akkumulátort” érint a felfújódás veszélye és, hogy “nem jelent veszélyt az egészségre és biztonságra”.
A lítium-ion akkumulátorokra amúgy is jellemző, hogy néha az évek múlásával enyhén megnőnek. Még a használatlanok is kb. 3 év múlva kinőhetik helyüket.

Forrás: smartnews.hu

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

 1. Sziasztok ! Örömmel olvastam a cikket a hibás BP-6M Nokia akkumulátorokról, történetesen nekem is ez a típusú akksim van a telefonomban, ami hasonlókat produkált / felpuffadt /.
  A cikketekre alapozva rákerestem a neten a hozzám legközelebbi Nokia szervízre / ÁRKÁD üzletközpont / ahol telefonos érdeklődésemre elmondták, hogy a cikketekben írt ingyenes kicserélés nem lehetséges, az állításotok valótlan. A szervízben dolgozó alkalmazott annyit mondott, ha hiteles információt akarok akkor a Nokia hivatalos honlapján keressek rá a témakörre. Amennyiben ott is szerepel a hibás akksik cseréje, úgy módukban áll kicserélni díjmentesen azt, ellenkező esetben nem.
  Ezt az infót szerettem volna megosztani veletek !

 2. Kedves Csaba!

  Amint látod, a hír mint lapszemle szerepel oldalunkon, viszont mi is utána jártunk a dolgoknak. Több magyar és nemzetközi oldal is megerősítette ezt az információt, de az tény, hogy a Nokia hivatalos oldalán erről nincs hír (de a híreket böngészve meglepő módon szinte semmi problémára nem találsz rá:). Mi azért köszönjük a hozzászólásod és az utánajárást is.

 3. A Nokia szerint egy aksit egy év után ki kell cserélni mert amúgy is tönkremegy. Nekem azt mondták, hogy tartozékokra 1 év garancia van ami, ha ” letelt és ez a dagadás engem zavar akkor vásároljak egy új aksit “.
  Hiába mondtam, hogy ez az aksi letolta a hátlapot és nem lehet rendesen visszatenni pedig még 2-3 napot bír az aksi akkor is azzal érveltek letelt az 1 év és nem áll módjukban kicserélni.
  Sehol nem találtam a használati utasításban, hogy egy év után figyeljem az aksit mert az akár a készülék hátlapját is tönkre teheti. A Nokia azzal érvel ez a hiba nem befolyásolja a készülék használatát, szerintem igen hátlap nélkül elég bajos a mindennapi használat.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük