2025-re 70 százalékkal lesznek olcsóbbak az akkumulátorok

Egy új McKinsey jelentés szerint az elkövetkezendő bő 10 évben jelentősen csökkenni fog az akkumulátorok ára, ami egyben az elektromos autók népszerűségére is jó hatással lesz.

Jelenleg az elektromos autók árképzésénél a Li-ion akkumulátorok játsszák a döntő szerepet, mivel ezek miatt olyan magas az ár. A McKinsey & Co. szerint azonban 2022-re jelentős csökkenés várható, ami elég hálás dolog lenne az EV-k számára.

elenleg egy kWh megközelítőleg 500-600 dollárba kerül, de az elemzések és a jóslatok szerint mindez 2020-ra 200 dollár környékére megy le, míg 2025-re 160 dollárra, ami természetesen alapjaiban változtatja majd meg az elektromos autók piacát. Figyelembe, hogy az egyre szigorodó környezetvédelmi és emissziós szabályozások is hatnak a piacra, az EV-k elég jó eséllyel fognak indulni a lehetséges alternatívák között, amikor az emberek majd új autó vásárlásán törik a fejüket.

Mindezek mellett nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a hagyományos üzemanyagok piacán meghatározó szereppel bíró cégek hogyan fognak minderre reagálni, hiszen ők elég sokat bukhatnak, ha a jóslat beigazolódik.

technet.hu

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük