Akkumulátor Blog

5000 mAh-s teleppel jön a Gionee új maratonistája

2015.07.25

A Gionee egyebek mellett olyan okostelefonokat is készít, amelyek hatalmas akkumulátorokkal vannak ellátva, így remek üzemidővel szolgálnak. Ezek a modellek a Marathon termékcsaládot gyarapítják, ami most az M3 és az M5 után egy új taggal, a Marathon M4-gyel bővült.
Az újdonság egy teljesen szokványos középkategóriás okostelefon képét festi attól eltekintve, hogy a telep aránytalanul nagy kapacitással szolgál. Az előlapját egy 5 hüvelykes megjelenítő kelti életre, ami 1280 x 720 képpontot sorakoztat fel. A 294 PPI-s pixelsűrűségű panel Super AMOLED technológiával kiegészülve gondoskodik majd arról, hogy megfelelő képminőséggel tudjon szolgálni minden helyzetben.

A bekapcsolást követően a Gionee legfrissebb felhasználói felülete, az Amigo 3.0 köszönti majd az érdeklődőket. Ez már az Android 5.0-t öltözteti új ruhába, szóval azzal sincs gond, hogy ne lenne kellően friss a masina. Két kamerát vonultat fel a gép, előre egy 5, hátra pedig egy 8 megapixeles megoldás került. A fiatalok így kedvükre szelfizhetnek vele a videócsevegések folytatása mellett, a főkamerára pedig mindig lehet majd számítani a LED-es segédfénynek hála, és megfelelő minőséget produkál majd, ha esetleg egy emlékezetes pillanatot kell megörökítenie.

A Marathon M4-ben egy négymagos lapka fele a sebességért, de az sajnos mostanáig nem derült ki, hogy pontosan melyik SoC-ről is beszélhetünk. A szóban forgó chip 1,3 GHz-es órajelen dolgozik, amiből arra következtethetünk, hogy a MediaTek termékről van szó, és a kapcsolati képességei alapján pedig már egy 64 bites megoldás áll a színfalak mögött – valószínűleg az MT6735 a szerencsés kiválasztott. A rendszer számára nem kevesebb mint 2 GB-nyi memóriát biztosít az okostelefon, ami a mindennapos használat során általában már minden igényt ki tud elégíteni. A tárhely esetében sem jellemző a Marathon M4-re a spórolás, hiszen 16 GB-os kapacitással szolgál. Ha ez nem lenne elegendő, akkor microSD kártyával lehet gondoskodni arról, hogy megfelelő kapacitás álljon a felhasználó rendelkezésére. Kiemelendő kapcsolati téren a 4G LTE hálózati modem megléte, ami a négyes kategóriába sorolható a sebessége alapján. Ezen felül van még a telefonban 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő és némi extraként még FM rádió is. Nem meglepő módon két SIM kártya számára van hely a burkolat alatt, ami még több vásárló szemében teheti vonzó ajánlattá.

Az 5000 mAh-s akkumulátornak köszönhetően egészen kiváló üzemidőre van kilátás, a Gionee közleménye alapján folyamatos telefonálással akár 50 órán át is bírni fogja, ami szinte példátlan teljesítménynek számít. Nem meglepő ez, hiszen a kijelző és a központi chip is kellően takarékos, így amellett, hogy komoly tartalékot hordoz a háta mögött, még a fogyasztása is egészen alacsony. Mivel az átlagosnál jóval nagyobb, kb. kétszer akkora kapacitású akkumulátor került a burkolat alá, nem érhet senkit meglepetésként, hogy nem egy kecses okostelefonról van szó. A térfogata 144,7 x 71,2 x 10,18 milliméteres, a tömege pedig eléri a 176 grammot. Persze ezt minden bizonnyal örömmel vállalják majd azok, akiknek mindennél fontosabb a lehető leghosszabb üzemidő elérése. Az érdeklődők fekete vagy fehér kivitel közül választhatnak majd.

A Gionee Marathon M4 Indiában került bevetésre, és 245 dolláros árcédula kíséretében bukkant fel. Ez az összeg egyáltalán nem szerény figyelembe véve a képességeit, de akinek szükséges az a plusz, amit ez az üzemidő terén nyújtani tud, az minden bizonnyal lecsap majd rá.

ipon.hu


Kapcsolódó információk

2020.07.15

Óriási akkumulátor kerülhet a Samsung Galaxy Tab S7+ 5G táblagépbe

A hatalmas akkumulátor és az ebből fakadó üzemidő-növekedés lehet a Samsung következő táblagépének egyik legfontosabb újdonsága, bár a termékmegjelölés alapján […]

további részletek
2014.12.05

Mikroakkumulátort mutatott be a Panasonic

A világ legkisebb 13 mAh kapacitású akkumulátorával állt elő a Panasonic. A gombostűnél nem sokkal nagyobb telepet a gyártó elsősorban […]

további részletek
2012.12.31

BatteryInfoView: tudj meg mindent az akkumulátorodról

Bármennyire is vigyázunk az akkumulátorunkra, idővel elveszti az erejét, de addig is tudjunk meg róla minél többet.

további részletek
2016.04.15

Egy új megoldás cserépből tölti az akkumulátorokat

A Bioo egy speciális cserép, amelynek alján némi elektronika, egy akkumulátor, valamint egy tartály található – utóbbi mikroorganizmusokkal teli biomasszát […]

további részletek