Akkumulátor Blog

5000 mAh-s teleppel jön a Gionee új maratonistája

2015.07.25

A Gionee egyebek mellett olyan okostelefonokat is készít, amelyek hatalmas akkumulátorokkal vannak ellátva, így remek üzemidővel szolgálnak. Ezek a modellek a Marathon termékcsaládot gyarapítják, ami most az M3 és az M5 után egy új taggal, a Marathon M4-gyel bővült.
Az újdonság egy teljesen szokványos középkategóriás okostelefon képét festi attól eltekintve, hogy a telep aránytalanul nagy kapacitással szolgál. Az előlapját egy 5 hüvelykes megjelenítő kelti életre, ami 1280 x 720 képpontot sorakoztat fel. A 294 PPI-s pixelsűrűségű panel Super AMOLED technológiával kiegészülve gondoskodik majd arról, hogy megfelelő képminőséggel tudjon szolgálni minden helyzetben.

A bekapcsolást követően a Gionee legfrissebb felhasználói felülete, az Amigo 3.0 köszönti majd az érdeklődőket. Ez már az Android 5.0-t öltözteti új ruhába, szóval azzal sincs gond, hogy ne lenne kellően friss a masina. Két kamerát vonultat fel a gép, előre egy 5, hátra pedig egy 8 megapixeles megoldás került. A fiatalok így kedvükre szelfizhetnek vele a videócsevegések folytatása mellett, a főkamerára pedig mindig lehet majd számítani a LED-es segédfénynek hála, és megfelelő minőséget produkál majd, ha esetleg egy emlékezetes pillanatot kell megörökítenie.

A Marathon M4-ben egy négymagos lapka fele a sebességért, de az sajnos mostanáig nem derült ki, hogy pontosan melyik SoC-ről is beszélhetünk. A szóban forgó chip 1,3 GHz-es órajelen dolgozik, amiből arra következtethetünk, hogy a MediaTek termékről van szó, és a kapcsolati képességei alapján pedig már egy 64 bites megoldás áll a színfalak mögött – valószínűleg az MT6735 a szerencsés kiválasztott. A rendszer számára nem kevesebb mint 2 GB-nyi memóriát biztosít az okostelefon, ami a mindennapos használat során általában már minden igényt ki tud elégíteni. A tárhely esetében sem jellemző a Marathon M4-re a spórolás, hiszen 16 GB-os kapacitással szolgál. Ha ez nem lenne elegendő, akkor microSD kártyával lehet gondoskodni arról, hogy megfelelő kapacitás álljon a felhasználó rendelkezésére. Kiemelendő kapcsolati téren a 4G LTE hálózati modem megléte, ami a négyes kategóriába sorolható a sebessége alapján. Ezen felül van még a telefonban 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő és némi extraként még FM rádió is. Nem meglepő módon két SIM kártya számára van hely a burkolat alatt, ami még több vásárló szemében teheti vonzó ajánlattá.

Az 5000 mAh-s akkumulátornak köszönhetően egészen kiváló üzemidőre van kilátás, a Gionee közleménye alapján folyamatos telefonálással akár 50 órán át is bírni fogja, ami szinte példátlan teljesítménynek számít. Nem meglepő ez, hiszen a kijelző és a központi chip is kellően takarékos, így amellett, hogy komoly tartalékot hordoz a háta mögött, még a fogyasztása is egészen alacsony. Mivel az átlagosnál jóval nagyobb, kb. kétszer akkora kapacitású akkumulátor került a burkolat alá, nem érhet senkit meglepetésként, hogy nem egy kecses okostelefonról van szó. A térfogata 144,7 x 71,2 x 10,18 milliméteres, a tömege pedig eléri a 176 grammot. Persze ezt minden bizonnyal örömmel vállalják majd azok, akiknek mindennél fontosabb a lehető leghosszabb üzemidő elérése. Az érdeklődők fekete vagy fehér kivitel közül választhatnak majd.

A Gionee Marathon M4 Indiában került bevetésre, és 245 dolláros árcédula kíséretében bukkant fel. Ez az összeg egyáltalán nem szerény figyelembe véve a képességeit, de akinek szükséges az a plusz, amit ez az üzemidő terén nyújtani tud, az minden bizonnyal lecsap majd rá.

ipon.hu


Kapcsolódó információk

2023.09.25

Somfalván 300 MWh-s folyadékáramos akkumulátor épül

Az elmúlt hetekben Somfalva, vagy németül Schattendorf neve azért vált ismertté, mert a hírek szerint a település vezetői pénzt akarnak […]

további részletek
2015.04.05

Így lesz a napelemből éjszaka is áram

Tavaly szeptember óta a megújuló energiával kapcsolatban nem hangozhat el úgy híradás, hogy meg ne emlékeznénk jeles költőnk és államtitkárunk, […]

további részletek
2013.05.25

Vezeték nélkül tölthető Mitsubishi

Már nemcsak elektromos mini-, hanem kisautója is van a Mitsubishinek. A CA-MiEV ráadásul vezeték nélkül is tölthető. A Mitsubishi még […]

további részletek
2016.05.15

Háborút indítana az olajipar ellen Elon Musk

A Tesla vezére szerint ez az egyetlen módja annak, hogy ne rohanjunk a katasztrófa felé. A múlt héten a Tesla […]

további részletek