8 akkumulátoros fúrógép hajtja a bajnok elektromobilt

Kecskemét – Vegyünk nyolc akkumulátoros fúrógépet, egy kreatív fiatalokból álló csapatot, az elkészült elektromobilnak pedig adjunk olyan nevet, amire mindenki felkapja a fejét – úgy tűnik ennyi a sikeres recept titka, ha elektromobil építésébe kezdünk. A hiroshir.hu a Racsni csapatnál járt.

Major Stella

A Racsni fiúkat – akik a Kecskeméti Főiskola hallgatói – az Elektromobil Gálafutamon kaptuk mikrofonvégre, miközben a boxban a bemelegítő körökre készítették fel az általuk tervezett és épített járművet. Tapasztalt és sikeres csapat az övék, hiszen tavaly és idén áprilisban is diadalmaskodtak több mint száz társulás felett a miskolci elektromobil versenyen.

Molnár Gábortól, a csapatkapitánytól megtudtuk, mivel idén változtak a szabályok, át kellett alakítani a Racsnit: – Tavaly hat, idén nyolc darab akkumulátoros fúrógépet kellett beépíteni a hajtóműbe – árulta el. Mi pedig alig akartunk hinni a szemünknek, hogy az olyan csodamasinákat, mint a Racsnit, csupán ennyi energia hajta meg. A srácok által elkészített jármű 45-50 kilométeres sebességre is képes. Tekintsék meg videós összefoglalónkat!

http://hiroshir.hu

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük