8 órás HP, 9 órás Asus

Nyolcórás HP:

A “nyolc óra munka” a másik olyan fogalom, amely az idei CES-sel vonul be a notebookos szegmensbe az izmos akkumulátorokkal megfejelt takarékos chipseteknek köszönhetően.

A HP is bemutatott egy egész munkanapot kibíró gépet, ami nem más, mint Mini Note, vagyis a gyártó saját netbookjának új változata. A gép azonban csak a drágább, hatcellás akkumulátorral képes erre a teljesítményre, az alapváltozat háromcellással kapható.

hpmini.jpg A gyártó az operációs rendszer tekintetében is szeretné maximálisan kielégíteni a vevők igényeit, a 2140-est lehet rendelni Suse Linuxszal és Windows XP-vel vagy Vistával is. A legolcsóbb linuxos változat 500 dollárba, vagyis körülbelül 103 ezer forintba kerül majd, míg egy nyolcórás munkára alkalmas, hatcellás akkuval és a Windows XP Próval ellátott modell 650 dollárt, vagyis körülbelül 135 ezer forintot kóstál majd.

 9 órás Eee PC:

Bár a nagyobb akkumulátorával elődeinél nehezebb lesz, cserébe az eddigi modellekhez képest dupla olyan hosszú, 9,5 órás üzemidőt biztosít majd az Asus legújabb olcsó minilaptopja, az Eee PC 1000HE.
 A heteken belül debütáló új minilaptopot a jelenleg kapható modellekben alkalmazottnál újabb, s egy kicsivel gyorsabb, kisfogyasztású Intel Atom processzorral szerelik fel. Ennél fontosabb azonban, hogy a kis gépet 8700 mAh kapacitású, hatcellás akkumulátorral szállítja majd a cég. Képernyőjének20090205asuseeepc1.jpg háttérvilágítását fénycsövek helyett takarékosabban működő ledek szolgáltatják, ráadásul az új Eee PC-t takarékos üzemmódba is lehet kapcsolni, így a minilaptop akár 9,5 órán át használható folyamatosan. Azt a cég nem publikálta, hogy ezt az üzemidőt milyen beállítások és felhasználás mellett lehet elérni, csupán azt közölte, hogy a gép a “Super Hybrid Engine” nevű technológiát használja, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy beállítsa maximális, közepes vagy minimális teljesítményre kapcsolja-e a számítógépet, a leghosszabb üzemidőt természetesen az utóbbi esetben lehet elérni. A nagyobb üzemidőt biztosító akkumulátor alkalmazása nyomán az új Eee PC tömege másfél kilogramm körülire nőtt, de jó hír, hogy az ennek ellenére nem lóg ki a laptop gépházából semelyik irányba sem.

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó témák

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük