Akkumulátor Blog

A vékony telefon vagy jobb akkumulátor?

2012.06.26

A HTC szerint a vásárlóknak fontosabb a dizájn, mint az akkumulátor.

Az okostelefonokkal szemben szinte mindenkinek egy ellenérve van, méghozzá a nagyon rövid akkumulátoros idő. A jobb telefonok néha kibírnak egy napot is, de erőteljesebb használat mellett a 10-12 óra a maximum.
A HTC egy tavalyi felmérése szerint az embereknek inkább fontos, hogy minél vékonyabb és szebb legyen a telefonja, minthogy az akkumulátor nagyobb teljesítményű legyen és ezzel együtt vastagabb. Emiatt döntött úgy a HTC, hogy az eredetileg betervezett 3000mAh körüli kapacitás helyett maradnak a szokásos 1500-1800mAh közötti sávban.

htc_one_xl_global.jpg

A Motorola a RAZR-ből készített egy sima változatot, mely vékony volt, átlagos akku idővel, illetve egy MAXX-ot, mely bár vastagabb volt, de kétszer annyi ideig bírta.

droid_razr.jpg

Bjorn Kilburn (a HTC termékstratégiai felelőse) szerint a jövő nem a nagyobb méretű akkumulátoroké, hanem az új technológiáké. Bár az új megoldások fejlesztése lassan folyik, így kérdéses ezek 5 éven belüli megjelenése.

Forrás: technet.hu


Kapcsolódó információk

2013.06.15

Lesz valaha normális akku a telefonokhoz?

Lassan elérünk odáig, hogy a telefonjaink már mindent tudnak, ami csak elképzelhető, egyvalami mégsem változott a mobilos ősidők óta: az […]

további részletek
2012.12.31

BatteryInfoView: tudj meg mindent az akkumulátorodról

Bármennyire is vigyázunk az akkumulátorunkra, idővel elveszti az erejét, de addig is tudjunk meg róla minél többet.

további részletek
2012.12.25

Akkumulátor festékrétegekből

A Rice Egyetem kutatói olyan lítiumion-akkumulátort fejlesztettek ki, amelynek gyakorlatilag minden alkatrésze festés útján kerül a helyére, így bármilyen felületre […]

további részletek
2013.09.05

Android 4.3: az akkumulátor megmentője

Az Android 4.3 csodát tesz, amiből az akkumulátor sem marad ki és most azt is megnézhetjük, hogy miről is van […]

további részletek