A Tesla egy ideje már érdeklődést mutat az akkumulátorgyártás iránt, ezt erősíti meg ez a megrendelésük is. A felszerelést a dél-koreai Hanwha cégtől rendelték, és először a fremonti, majd a többi Tesla-gyárban is használni fogják. Májusban várható, hogy a Tesla az akkumulátorgyártással kapcsolatban tesz majd bejelentést.

A megrendeltek eszközök az akkumulátorgyártás utolsó folyamatához szükségesek, amikor a cellákat először töltik fel, majd merítik le. Lényegében aktiválják az akkumulátorok celláit, amihez kifejezetten magas feszültségre is nagymértékű pontosságra van szükség, hiszen ez a többórás művelet az akkumulátor élettartamát illetően kulcsfontosságú.

A fenti berendezésen túl a Hanwha más alkatrészeket is forgalmaz, például az elemek és a cellák gyártásához és hegesztéséhez szükséges szerszámokat. Hogy a Tesla ezekből is rendelt-e, azt nem tudni.

Bejelentés várható

A Tesla május harmadik hetére tervezi az úgynevezett „Battery Day”-t, amin várhatóan az akkumulátorgyártásról tesznek majd bejelentést. Korábban szó esett már arról is, hogy a Tesla új vegyületekkel kísérletezik, melyek növelhetik az akkumulátorok élettartamát és hatékonyságát. A hibridcellás akkumulátornak nevezett technológia még a kezdeti fázisban jár.

Jelenleg a Tesla partneri viszonyban áll a három legnagyobb akkumulátorgyártó céggel: a Panasonic a Gigafactory 1-be, az LG Chem és a CATL pedig a Gigafactory 3-ba szállít akkumulátorokat – írja az Electrive.

autopro.hu

Kapcsolódó témák