Amerikából postázott iPad?

Május 16-tól az USA-ból nem lehet postán feladni olyan elektronikus eszközöket, melyek Li-ion akkumulátorokat használnak. Az amerikai posta szerint a Li-ion akkumulátorok veszélyesek.

A United States Postal Service (USPS) letiltott minden nemzetközi szállítmányt, amelyben Li-ion akkumulátorokat találnak. A teljesen feltöltött Li-ion akkumulátorok a nem megfelelő csomagolás következtében tüzet okozhatnak.

A hírt először leközlő Fast Company szerint 2008. óta a Li-ion akkumulátorok legalább két légi-szerencsétlenséget okoztak. Az új szabályozás nehézséget okozhat a hadseregnek is. Vannak más futárcégek is, mint például a UPS, a Fedex vagy a DHL, de ezek jóval drágábbak és nem tudnak közvetlenül a csapatokhoz kézbesíteni, csak civil címekre.

A posta azt ígéri, 2013 januárjától felülvizsgálják a tiltást, és engedélyezni fogják bizonyos mennyiségű lítiumion-akkumulátor szállítását, amennyiben azokat megfelelően telepítik azokba az eszközökbe, amelyekbe valók.

A tiltás számos eszközt érinthet: Videókamerák, Walkie talkie-k, GPS eszközök, Rádiójellel vezérelt játékok, Fényképezők, Szkennerek, Mobiltelefonok, MP3-lejátszók, Bluetooth hadesetek, Laptopok, Tabletek, Elektromos borotvák, Fúrók, Hordozható dvd-lejátszók, Elektronikus mérőeszközök.

Forrás: Index

Kapcsolódó témák

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük