Akkumulátor Blog

BatteryInfoView: tudj meg mindent az akkumulátorodról

2012.12.31

Bármennyire is vigyázunk az akkumulátorunkra, idővel elveszti az erejét, de addig is tudjunk meg róla minél többet.

Az akkumulátor egy olyan dolog, mely minden mobil eszköznek az egyik legfontosabb alkatrésze, hiszen nélküle bármilyen szuper cuccunk van is, nem egyéb, mint használhatatlan alkatrészek összessége. Fél nap alatt lemerülő telefonok, a film közepén elsötétülő notebookok, és hasonló kellemetlenségek elszenvedői lehetünk, ha nem követjük kellő figyelemmel akkunk helyzetét. A BatteryInfoView egyszerű és ingyenes megoldás arra, hogy minden pillanatban tisztában legyünk a telepünk hogylétével.

Egy halom információt tudhatunk meg a segítségével, mint például a gyártó neve, a szériaszám, az éppen aktuális állapot (töltés alatt, feltöltve, használatban, stb.), a teljes kapacitás feltöltve (mWh-ban), a hátralévő élettartam, a teljes feltöltéshez szükséges idő, stb. Amennyiben bárkinek olyan irányú érdeklődése van, hogy ezeket az információkat bármikor megtekinthesse, ez az ingyenes szoftver neki lett kitalálva.

pcworld.hu


Kapcsolódó információk

2012.11.05

Már készül a hajlékony akkumulátor

Rugalmas lítium-ion akkumulátorcellát mutattak be nemrég Koreában, mely hajlítás hatására nem veszít kapacitásából, sőt élettartamát tekintve is bírja a gyűrődést.

további részletek
2013.09.05

Android 4.3: az akkumulátor megmentője

Az Android 4.3 csodát tesz, amiből az akkumulátor sem marad ki és most azt is megnézhetjük, hogy miről is van […]

további részletek
2013.10.15

Átlátszó és hajlékony Li-ion akkumulátor a jövő mobiljaiba

Az eddigi átlátszó, és nagyon vékony koncepció telefonok egyik problémája az akkumulátor volt. Számos próbálkozás volt már olyan telefonok előállítására, […]

további részletek
2008.10.02

Keresik az akkumulátor utódját

Ígéretes jelöltek: nanocsöves ultrakondenzátorok Népszabadság • Szentgyörgyi Zsuzsa • 2008. március 31. Életünk központjába került a biztonságos energiaellátás. Egyre sokasodnak […]

további részletek