Bár egyelőre nem okoztak még balesetet vagy lakástüzeteket, de a PocketNow beszámolója szerint már most legalább hét olyan, a sajtó által is rögzített eset történt, amikor egy iPhone 8 kijelzője a feldagadt akkumulátor miatt kiugrott a helyéről.
A lap jelentése szerint eddig Kínában, Japánban, Tajvanon, Hong Kongban, Görögországban és Kanadában találkoztak a problémával, ám egyelőre nincs különösebb összefüggés az esetek között, hiszen volt, akinek töltés közben puffadt fel az aksi, míg más már úgy vette ki a dobozából a készüléket.

A magazin úgy tudja, hogy a problémás akkumulátorokat a Samsung SDI és az LG Chem készítették, azonban dacára a történteknek, mindegyik alkatrész a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelően készült, ezáltal bár az iPhone 8-at tönkreteszi, ellenben nem robbannak és nem lángolnak.

Emiatt, és az esetek kvázi jelentős számából kifolyólag az Apple egyelőre nem fontolgatja a visszahívást, de ha a jövőben ilyen ütemben emelkedik a problémás esetek száma, bármi megtörténhet. A cég egyelőre csak belső vizsgálatot indított az ügyben.

androgeek.hu

Kapcsolódó témák