Explorer 9-cel később merül le a notebook

A böngésző-szoftverek gyártói rendre találnak új szempontokat, melyek alapján a böngészőket folyamatosan versenyeztetik. A Microsoft újabb szemponttal állt elő…

Míg az utóbbi időben leginkább a webes szabványok követése, és a javascriptek futtatásának sebessége volt a fő szempont, a Microsoft szerint érdemes megnézni azt is, hogy az egyes böngészők milyen hatással vannak a számítógépek energiafogyasztására. Ha egy program kevésbé terheli a hardvert, noteszgépeken meghosszabbíthatja az akkumulátoros üzemidőt.
Tesztrendszert építettek ki az Intel segítségével, amelyen az egyes komponensek (processzor, grafikus csip, memória, merevlemez, hálózat stb.) fogyasztása is mérhető. A tesztgép egy Intel Calpella platformra épülő, Windows 7 Ultimate operációs rendszert futtató pc volt, és az öt legelterjedtebb böngészőt tesztelték.
Mindegyik esetében öt tevékenység alatt mérték a fogyasztást: a Windows 7 üresjáratban; üres lap megjelenítése a böngészőben; egy népszerű híroldal megjelenítése (HTML4); HTML5 Galactic teszt; FishIE Tank demó. Az üres oldal megjelenítésekor az Opera közel 5%-kal több energiát fogyaszt a többi böngészőnél. Az Internet Explorer 9 fogyasztott a legkevesebbet, egy 56Wh-ás akkumulátorral szerelt notebookon több mint egy órával többet lehet vele böngészni, mint az Opera 11-gyel.

A részletes eredményeket bemutató grafikonok megtekintéséhez kattintson
ide.

Forrás: index.hu – 2011. március 31.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük