Két év az áttörésig?
Kézzelfogható közelségbe került az akkumulátorok új generációja, ami – részben – megoldhatja az elektromos hajtású járművek legégetőbb problémáit. Egyre biztosabb, hogy 2019 végén, de legkésőbb 2020-ban már nem a ma elterjedt lítiumionos telepek dolgoznak majd a friss fejlesztésű autók és motorok prototípusaiban, helyüket a kisebb és könnyebb, solid state batteryként, azaz szilárdtest-akkumulátorként emlegetett megoldás veszi át.

– Azt szeretnénk, ha akkumulátorainkat kevesebb mint 15 perc alatt fel lehetne tölteni 75 százalékra – mondta Thorsten Ochs akkumulátor-szakértő az újdonság kapcsán. Ráadásként az új telepek – a tömegtermelés beindítása után – lényegesen olcsóbbak lehetnek, mint jelenleg használt társaik

Alapvető szerkezeti különbségek jellemzik a két akksifajtát, ami egyszerre előny és hátrány is. Egyértelmű erényként könyvelhetjük el a kapacitás hozzávetőlegesen 100%-os növekedését adott méret, illetve tömeg mellett, ugyanakkor a szilárd elektrolitok és elektródák vezetőképessége egyelőre elmarad a jelenleg használt, folyékony kivitel mögött. Ezt leszámítva minden mellette szól, beleértve a biztonsági tényezőket, ugyanis – szemben a lítiumionos változattal – nem jellemző rá a gyúlékonyság és kevésbé érzékeny a hőmérsékletváltozásra, ami elsőrendű szempont egy járműnél. A hangtalan kétkerekűek világában jelenleg minimum harminc percig tart egy „tankolás”, ám ha az új akkumulátorok révén ez 10-15 percre csökken, az már valóban versenyképes lesz a benzines modellekkel szemben.
sportmotor.hu

Kapcsolódó témák