Akkumulátor Blog

Gond az Apple akkucsere programjánál: kifogyóban a készletek

2018.03.05

Sok iPhone-os szalad most akkumulátort cseréltetni, különösen mivel az Apple jelentősen lecsökkentette a csere árát az iPhone-lassítási botrányt követően. Várható volt, hogy előbb-utóbb készletgondok lehetnek.

Készlethiány állt elő az Egyesült Államokban az Apple akkumulátor-csere programja kapcsán, így egyes modelleknél akár hónapokat is kell várni az új akkumulátorra.

A kedvezményes akkumulátor-csere program azután kezdődött, hogy az Apple elismerte, olyan kódot helyezett el az iOS-ben, amelyik lelassítja a feldolgozási sebességet minden olyan esetben (pl. rendszerintenzív alkalmazásoknál), amikor a telefon akkumulátora az életkor vagy a környezeti feltételek miatt rosszabb állapotba kerül. A cél az volt, hogy elkerülhetők legyenek a váratlan összeomlások. A folyamat csendben, észrevétlenül a háttérben zajlott volna, azonban több felhasználó is arról számolt be, hogy érezhetően lelassult az iPhone-ja.

Az Apple azóta bocsánatot kért, és megígérte, hogy az iOS-hez az akkumulátor-állapot figyelőt fog adni. Emellett 79 dollárról 29 dollárra vitte le az akkumulátor-csere árát az érintett modelleknél. Erre az árcsökkentésre eredetileg januártól került volna sor, azonban az Apple már decemberben elindította.
© Inkojet

Most azonban a kereslet-kínálat egyensúly felborult, olyannyira, hogy – írja a MacRumors – az iPhone 6 Plus csereakkumulátorára akár március végéig vagy április elejééig is várni kell az Egyesült Államokban, és ez más régiókban is előfordulhat. A MacRumors egy belső Apple-dokumentumra hivatkozva írja, hogy az iPhone 6s Plusoknál „csak” két hét a várakozási idő. A többi típusnál van csere-akkumulátor, persze ez attól is függ, hogy ki melyik Apple Store-hoz fordul.

Korábban, ha akkumulátort akart cserélni valaki, akkor vált csak erre jogosulttá, ha ezt a akkumilátor-diagnosztikai szoftver is megerősítette. Most viszont a kedvezményes akció keretében szoftver nélkül is cserélik az akkumulátorokat, feltéve, hogy először történik meg a csere. Az akkumulátor-csere árcsökkentése egyébként az év végéig tart.

hvg.hu


Kapcsolódó információk

2012.11.10

Mobil szkenner beépített akkumulátorral, vezetékek nélkül

Az IRIScan Anywhere 3 névre keresztelt mobil szkenner segítségével kényelmesen, vezetékek és számítógép használata nélkül, szinte bárhol digitalizálhatjuk a papír […]

további részletek
2020.03.05

Kiderült, hogyan öregszenek a villanyautó-akkuk

Egy flottakövetéssel foglalkozó cég készített felmérést, nagyjából 6300 elektromos jármű adataiból, amiből kiderült, hogy mennyit veszítenek az átlagos hatótávjukból éves […]

további részletek
2010.07.28

Elindult a világ első lítium alapja

Könnyebben elérhetővé vált a kisbefektetők számára is a világ legjobb áramtároló képességével rendelkező lítium is, amit már széles körben használnak […]

további részletek
2021.07.15

Áttörést értek el a tudósok, jöhetnek az új akkumulátorok, amik sokkal tovább bírják

Az amerikai Harvard Egyetem kutatóinak sikerült egy 40 éves problémát leküzdeniük, így hamarosan jöhetnek a lítium-fém akkumulátorok. Régóta dolgoznak már […]

további részletek