Hajlékony akkumulátor Koreából

A flexibilis AMOLED kijelzők után rövidesen tetszőlegesen hajlítható energiatároló eszközök is piacra kerülnek. Nyílt titok, hogy a Samsung és a Nokia is gőzerővel dolgozik a hajlítható és alakváltó okostelefon koncepciók valóra váltásán, melyhez ugyan flexibilis AMOLED kijelzők már jelenleg is rendelkezésre állnak, de több kulcsfontosságú komponens egyelőre hiányzik a képletből.

Keon Jae Lee, a Korean Advanced Institute of Science and Technology professzora nemrég azonban komoly áttörést jelentett be az akkumulátorok kapcsán, mely ezúttal nem az energiasűrűség növelését, hanem a hajlítható kialakítás elérését jelentette. A beszámoló szerint a videón is látható lítium-ion cella kapacitására és élettartamára a hajlítgatás egyáltalán nincs hatással, vagyis nem teljesen merev eszközökben is felhasználásra kerülhet.

Egyelőre nem tudni, hogy a jelenleg csak prototípusként létező akkumulátor mikor kerülhet sorozatgyártásra, mint ahogy jelenleg az elérhető kapacitásról és a várható élettartamról sincs információ.

http://mobilarena.hu

Kapcsolódó témák

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük