Hosszabb akkumulátor üzemidő. Örülünk, Vincent?

A jelek szerint a Microsoft jó irányban tapogatózik azt illetően, hogy plusz üzemórákat facsarjon ki a delejt biztosító egységekből.
Ahogy a phoneArena is írja, a mobileszközök piacán robbanásszerű volt a fejlődés, hiszen néhány év alatt a felbontás, a RAM-ok, a processzormagok száma is a többszörösére nőtt, de még mindig nem tudunk mit kezdeni az akkumulátorokkal.

Aki hosszasan simogatja a kijelzőt minden nap, annak hamar elfogy a kraft az egységből és ez általában a legrosszabbkor történik. A Microsoft (mások mellett) azonban gőzerővel dolgozik a dolgon és a jelek szerint megoldást is találtak, ami elmondásuk szerint 20-50 százalékos teljesítménynövekedést eredményezhet. Ranveer Chendra (Senior Researcher, Mobility & Networking Research Group – Microsoft Researc), felfedett néhány olyan elképzelést, melyek jól jöhetnek. A MIT szerint az egyik ilyen idea, hogy egy nagyobb helyett két kisebb akkumulátort tesznek a telefonba, így az egyik az energiaigényesebb alkalmazásokat szolgálná ki, a másik pedig a hétköznapibb tevékenységekért és a készenlétért felelne.
Mindezek mellett a Microsoft a szoftveres optimalizációra is nagy hangsúlyt fektet, ebben segíthetne az “E-Loupe” nevű szoftver, mely felismeri, hogy mik azok az alkalmazások, melyek akkor is sok energiát zabálnak, ha éppen a háttérben futnak és az E-Loupe ezeket lassítaná, vagy leállítaná. A Galaxy S5 és a HTC One (M8) már használnak különféle szoftveres trükköket az akkumulátor üzemidejének kitolása érdekében, de azt még nem tudni, hogy a Microsoft esetében mikor találkozhatunk olyan eszközökkel, melyek már sorozatgyártásban megfelelnek a fent leírtaknak.

mobilport.hu

Kapcsolódó témák