Akár 15 perc alatt teljesen feltölthetők lehetnek az okostelefonok – már ha a Qualcomm új technológiáját használják, és megfelelő akkumulátorral lesznek ellátva.

A technológiának csupán 5 percre van szüksége ahhoz, hogy az akku elérje az 50 százalékos töltöttségi szintet.

A napokban jelentette be a Quick Charge ötödik generációs gyorstöltési technológiáját a Qualcomm. A gyártó szerint ez „a világon a leggyorsabb kereskedelmi töltési megoldás”, ami a beharangozott adatok alapján igaz is lehet.

A csipgyártó szerint ezzel a technológiával egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor feltöltése csupán 15 percet vesz igénybe, úgy, hogy teljesen lemerült állapotban kezdjük a töltést, de a technológiának csupán 5 percre van szüksége ahhoz, hogy az akku elérje az 50 százalékos töltöttségi szintet. A gyorstöltés további feltétele, hogy az akkumulátornak is támogatnia kell a szabványt. A Qualcomm ígérete szerint nemcsak gyors lesz a töltés, de ezzel a technológiával kevésbé fognak felforrósodni a készülékek töltés közben. Mivel a Qualcomm Quick Charge 5 csipjei már elérhetőek a készülékgyártók számára, így akár már az őszi újdonságokkal is feltűnhetnek az olyan okostelefonok, amelyek szupersebes feltöltést kínálnak.

ujszo.com