Magnézium akkumulátor

periodic.JPGAz izraeli Bar-Ilan Egyetem egy kutatója magnézium akkumulátort fejlesztett ki. A most tömegesen használt akkumulátorok közül az ólomakkumulátor és a nikkel-kadmium akkumulátor potenciálisan környezetszennyező, a lítium akkumulátor drága. A magnézium akkumulátor azonban olcsó, és veszélytelen, ezért az ipari előállítás kifejlesztése után valószínűleg gyorsan elterjed majd.

A tiszta magnézium túl törékeny, ezért az új akkumulátor anódját 3% alumíniumot és 1% cinket tartalmazó, AZ-31 jelű magnéziumötvözetből készítették. A katód Mo6S8 összetételű molibdén-szulfid, amely a magnézium ionokat könnyen engedi ki és be. Elektrolitként polimer gélt alkalmaznak. Az új akkumulátor 0,9–1,2 V feszültséget ad, hasonlót, mint a nikkel-kadmium akkumulátor.

Forrás: romaiakkumulator.hu

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Kimondhatatlanul örültem a blog indulásának, hogy végre van honnan tájékozódnom ebben az átláthatatlan témában. Azonban sajnálom, hogy a frissítések megtorpantak a tavalyi év végével…
    Maradok Tisztelettel!
    Faragó Róbert

  2. Örülök hogy tetszik az új oldalunk, időközben a kolléga aki foglalkozott a bloggal elment tőlünk. De már sikerült az új munkatársunknak átadni a szükséges infókat és így hamarosan jönnek az új hírek !

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük