Meglepően sokáig fogja bírni telefonja akkuja

Bármilyen eszesek legyenek is az okostelefonok, tudásuknak sajnos ára van: viszonylag hamar lemerül az akkumulátoruk. Egy ügyes alkalmazás segítségével azonban felturbózhatjuk a munkaidejüket.

Ha zárolunk egy okostelefont, vagy kikapcsoljuk a képernyőjét, a készülék alvó üzemmódba kerül, azaz a CPU-ja kevesebb energiával is beéri, és az operációs rendszer is csak a legszükségesebb feladatokat látja el.

Az élet azonban nem áll meg a belsejében, hiszen a telefon fogadja a hívásokat, veszi az SMS-eket, az e-maileket, az értesítéseket stb., szóval hiába az alvó üzemmód, azért az akku így is hamar lemerül.

Létezik azonban egy másfajta alvás, amelyet androidos telefonokon próbálhatunk ki: a Deep Sleep Battery Saver nevű alkalmazás – a nevének megfelelően – úgynevezett mély álomba küldi a készüléket. Ez azt jelenti, hogy kikapcsolja szinte az összes áramfogyasztó funkciót, beleértve a 3G- és a wifi-elérést is (amúgy ezekre úgysincs szükség, ha éppen alszunk). Nem dolgozik a Facebook-alkalmazás, pihenni térnek a Google-szolgáltatások, nincs bejövő hívás, SMS és e-mail sem.

Persze, hogy ne maradjunk le semmiről, az alkalmazás időnként felkelti a telefont, és pótolja, ami elmaradt, azaz letölti az üzeneteket, maileket stb.

Az alkalmazás ingyenes verziójában ötféle altatási profil közül választhatunk. Ezeknél meghatározhatjuk, milyen gyakorisággal keljen fel a telefon – a legmélyebb altatásból például csak a felhasználó tudaj felébreszteni telefonját. A Pro verzió 1,29 dollárba kerül, ebben már számos egyedi jellemzőt is beállíthatunk.

Kapcsolódó témák

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük