Nagyon karcsú akksi került az új iPadbe

Az Apple nemrégiben jelentette be legújabb táblagépét, az iPad mini 4-et, melynek egyik legfontosabb ismertetőjele, hogy jól érzékelhetően kisebb és könnyebb lett az elődjénél. Míg a harmadik generációs modell 7,5 milliméter vastag és 331 gramm tömegű, addig az új példány már csak 6,1 milliméteres és 299 grammos. Most pedig kiderült, hogy ezt többek közt az akkumulátor karcsúsításával tudta elérni a gyártó.

Történt ugyanis, hogy az iFixit munkatársai jó szokásukhoz híven ezt a kütyüt is gyorsan boncasztalra helyezték, és megállapították, hogy az akksi kapacitása 6471 mAh-ról 5124 mAh-ra csökkent, ami több mint 26 százalékos visszalépést jelent. Az új akkumulátor egyébként már nem kettő, hanem csak egyetlen cellával rendelkezik. Az iFixit ezenkívül arra is rávilágított, hogy a készülékben nem A8X, hanem A8 chip található, mely 2 GB RAM társaságát élvezi, valamint arra is fény derült, hogy a legújabb almás tablet igen nehezen szervizelhető: a maximálisan megszerezhető 10 pontból csak 2 pontot gyűjtött be a készülék.

Persze az almás fanboyok és fangörlök nem fognak a mostani hírtől a kardjukba dőlni, de ha valaki azért venne iPad mini 4-et, mert az elődöknél erősebb és hosszabb akku-kapacitással bíró modellt keres, esetleg gondolja át a dolgot.

24.hu