Nehogy bekapcsolja: rosszat csinál a Facebookon terjedő, póttöltést ígérő mobilkód

A *3370# beütése után nemhogy hosszabb, hanem rövidebb ideig bírhatja a mobiltelefon akkumulátora – már ha egyáltalán ér valamit a kód.

Egy Facebookon terjedő üzenet szerint minden mobilnak van tartalék töltés az akkumulátorában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva.

Az üzenet első kiírója úgy fogalmaz: “Az én telómon kiprobáltam működik. Kérlek posztold ki a kódot hátha a segítségére lesz valakinek.+

Az üzenetnek nem érdemes bedőlni, a 3370-es kód ugyanis nemhogy póttöltést nyújt, hanem csökkenti az akkumulátor üzemidejét, azáltal, hogy bekapcsolja az Enhanced Full Rate Codecet, ami jobb hangminőséget, így gyorsabb merülést eredményez. Az Urbanlegends.hu azt írja: a Half Rate Codecnél – amit egyébként a *4720# kóddal lehet bekapcsolni – a normálnál rosszabb lesz a hangminőség, de az üzemidő növekedhet.

A városi legendákkal foglalkozó blog szerint egyébként felesleges a kódokkal kísérletezni, mivel ezeket az üzemmódokat a hazai szolgáltatóknál az operátorok kapcsolják át a terheltség függvényében.

hvg.hu

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük