Az új One UI bétája elhozza a Pie adaptív akkumulátor funkcióját.
A gyártó még mindig nincs teljesen készen az Android 9 Samsung Galaxy S9 és Note 9 portolásával. A legfrissebb béta kiadásba belekerült egy eddig hiányzó funkció, a mesterséges intelligenciával folyamatosan tanuló akkumulátor menedzser, amely valóban figyeli és tanulja, hogy egy-egy alkalmazással mennyi időt tölt a felhasználó a telefonján.

Az adaptív akkumulátor teljes mértékben a használati szokásokról szól, megpróbálja feltérképezni az alkalmazások, a telefon mikor és milyen időintervallumban van bekapcsolva és használat alatt, miket érdemes még a háttérből is kilőni a memóriából, hogy ott se foglalják a helyet, de ugyanez igaz a Wi-Fi vagy mobilnet használatára is.

Egy példával élve, a felhasználó átlag tíz percig Twitterezik reggel hétkor, közvetlenül felkelés után, legközelebb pedig csak ebéd után, délután egykor. Ez alapján az adaptív akkumulátor órákra letiltja a háttérben való futást, ezzel is növelve a telep üzemidejét.

Bár a Galaxy okostelefonok gyárilag rendelkeznek hasonló akku-kímélő lehetőséggel, lényegesen szolidabb tudással bírnak, az adaptív akku viszont az Android rendszerbe integrált, a mesterséges intelligencia pedig folyamatosan tanul.
telefonguru.hu