Akkumulátor Blog

Óriási teljesítményugrást ad az új Intel-processzor

2015.10.05

A héten kezdődő berlini IFA számítástechnikai és szórakoztató elektronikai vásáron mutatja be az Intel legújabb, hatodik generációs, a személyi számítógépek mellett mobil eszközökben is használható, a korábbinál lényegesen nagyobb teljesítményű és kisebb energiaigényű processzorcsaládját.
Az új processzor két és félszeres teljesítménynövekedést és háromszoros akkumulátor-élettartamot kínál.

Az új generációs processzorcsalád az Intel válasza a személyi számítógépek világpiaci forgalmának évek óta tartó csökkenésére. A Windows 10 operációs rendszerre optimalizált új processzorcsalád ugyanis a várakozások szerint hozzájárulhat a régi személyi számítógépek lecseréléséhez újabbakra, ezáltal a személyi számítógépek világpiaci forgalmának újbóli felfuttatásához.

Az új processzorcsalád minden korábbinál könnyebben méretezhető tagokból áll, úgyhogy a legváltozatosabb eszközökben lesz használható a pendrive méretű “compute stick” számítógépektől kezdve az asztali készülékeken át a mobil munkaállomásokig.

Kirk Skaugen, az Intel alelnöke, a Client Computing Group (CCG) igazgatója ismertetése szerint az új processzor két és félszeres teljesítménynövekedést és háromszoros akkumulátor-élettartamot kínál a 2010-es évek átlagos számítógépéhez képest. Hozzátette, hogy mindez nagy üzleti lehetőséget kínál az Intelnek, hiszen napjainkban több mint egymilliárd háromévesnél idősebb és több mint félmilliárd négyévesnél idősebb személyi számítógép létezik a világon.

A nagyközönség előtt pénteken megnyíló berlini IFA-vásáron már az Intel hatodik generációs processzorát használó első notebookgépeket is meg lehet majd tekinteni.

Az új processzor egyik előnye, hogy több ultranagy felbontású (4K) video-műsorszórás adatfolyamát is képes egyszerre feldolgozni. Grafikai képességei folytán az új processzor a számítógépes játékok terén is nagy technológiai előrelépés.

hirado.hu


Kapcsolódó információk

2013.02.15

Meglepően sokáig fogja bírni telefonja akkuja

Bármilyen eszesek legyenek is az okostelefonok, tudásuknak sajnos ára van: viszonylag hamar lemerül az akkumulátoruk. Egy ügyes alkalmazás segítségével azonban […]

további részletek
2023.04.15

Hogyan töltsem az elektromos autómat?

Az elektromos autók töltése különbözik a hagyományos belső égésű motorokkal rendelkező járművek töltésétől. Az alábbiakban tíz lépésben összefoglalom, hogyan lehet […]

további részletek
2018.02.15

A Tesla felszív minden lítium-akkumulátort

Egy koreai oldal, az Etnews híre szerint pillanatnyilag világméretű hiány van hengeres Li-ion akkumulátor-cellából, és ezért állítólag a Tesla a […]

további részletek
2024.01.15

Nemsoká az Android is szól, ha rossz az akkud

2016-ban súlyos botrány rázta meg az Apple-t, amikor független tesztelők kiderítették, hogy a gyártó szándékosan visszafogja a régebbi iPhone-ok teljesítményét. […]

további részletek