Akkumulátor Blog

Te is elköveted ezt a hibát a telefonod töltésekor? Megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelned

2022.08.25

Néhány apró trükköt betartva nem kell hamar lecserélned a telefonod akkumulátorát.

Hiába fejlődik a technika, sajnos még nem tartunk ott, hogy kis idő múlva ne kelljen a telefontöltőhöz nyúlnunk. Főleg a mai világban, amikor már tényleg rengeteg mindenre használja az okostelefonját az ember.

Megoldásként ott van persze a butatelefon azoknak, akik szinte mindig elérhetőek akarnak maradni. Ezek továbbra is rengeteg időt bírnak ki egyetlen feltöltéssel, és nem is csábulunk el, hogy felesleges alkalmazásokat használjunk rajta.

Az akkumulátor fogyasztása és élettartama számos tényezőtől függ, többek között a készülék használatának gyakoriságától, a telepített és futó alkalmazások számától, az operációs rendszer hibáitól és a hálózati kapcsolódástól is.

A PC World most arra igyekezett rámutatni az egyik cikkében, hogy elég nagy hibát követünk el azzal, ha mindig 100 százalékra töltjük fel a telefonunkat. Tehát minden alkalommal, amikor egy lítium-ion akkumulátort maximumra feltöltünk, az veszít élettartamából.

Szóval, ha van töltéskorlátozás a telefonunkon, azt érdemes bevetni. Ezzel az akkumulátor élettartama növelhető, még ha a készülék kevesebb ideig is fogja bírni.

Azzal még nagyobb kárt okozunk, ha éjszakára a töltőn hagyjuk a telefont. A lap azt javasolja, hogy próbáljunk rájönni, hogy átlagos használat mellett mennyi idő alatt merül 20%-ra, és mennyi kell, hogy elérje a 80%-ot, majd próbáljuk úgy ütemezni a töltést.

Az is gyakori hiba, főleg a nagy kánikulában, hogy a napon hagyjuk a telefonunkat. A gyakran használt alkalmazásokat sem kell mindig bezárni. A háttérben futó applikációkat az iOS és az Android is felfüggeszti, hogy ismételt megnyitásuk kevesebb energiába kerüljön, mint akkor, ha a nulláról kellene startolni, így valójában nem futnak a háttérben, nem merítik aktívan az eszközt.

promotions.hu


Kapcsolódó információk

2018.01.10

Elkészült a gyulladásmentes akkumulátor

Egy amerikai kutatócsoport olyan lítium-ion akkumulátort fejlesztett, ami – szemben a hagyományos társaival – ellenáll a túlhevülésnek és a kigyulladásnak […]

további részletek
2013.10.05

Galaxy S4 4900 mAh kapacitású brutál akksival

Egy ekkora akkumulátorral már igen sokáig bírja egy feltöltéssel a készülék. Míg a tavaly érkezett Samsung Galaxy S III-ba (I9300) […]

további részletek
2016.05.05

Már 300 km-t is képes megtenni egy töltéssel!

A BMW i divízió a jelentős mértékben megnövelt hatékonyságú akkumulátorával nemcsak a kompakt méretű elektromos autója modellváltozatainak számát, hanem annak […]

további részletek
2008.11.19

Szerves anyagokból épül fel az új akkumulátor

Az NEC Corporation munkatársai új típusú tölthető akkumulátort fejlesztettek ki, mely javarászt szerves anyagokon alapul. Az új áramforrást főleg számítástechnikai […]

további részletek