Alig néhány nappal a hárommillió eladott példányt hozó premier után tömegével kezdtek el panaszkodni a harmadik generációs iPad tulajdonosok. A tablet állítólag nagyon erősen melegszik, ha intenzíven használják a processzorát.

A reklamációk szerint a gépek kb. tíz perc játék alatt 50 Celsius-fokosra forrósodnak, jellemzően a tablet hátoldalán, a bal alsó sarkánál. Kényelmetlen hozzáérni.

A Consumer News letesztelte a melegedést, bekapcsolás után 45 percig futtattak egy erősen hardvernyúzó játékot, az Infinity Blade 2-t a táblagépen, majd hőkamerával vizsgálták meg a felmelegedett gépet. Ha a gép nem volt rácsatlakoztatva a töltőre, 45 Celsius-fokra, csatlakoztatva pedig 47 fokra melegedett fel ennyi idő alatt. Megerősítették a bal alsó sarok extra felhevülését is (ezt valószínűleg az itt elhelyezkedő grafikus processzor erős igénybevétele okozza). Az iPad 2-nél hasonló körülmények között 13 fokkal hűvösebb hőmérsékleteket mértek. A tesztelő szubjektív véleménye szerint a tablet nagyon meleg volt, de nem annyira hogy fájdalmas vagy kellemetlen legyen hozzáérni.

Az is kiderült, hogy hiába van töltőre csatlakoztatva a készülék, a játék futása alatt az akku töltése tovább fogy – ez arra is utalhat, hogy a túlmelegedéstől tartva a mérnökök ilyenkor direkt kikapcsolják, vagy korlátozzák a szintén hőtermelő töltést. A melegedés más hardverigényes alkalmazások, például letöltések közben is tapasztalható.

Az Apple hivatalos állásfoglalása: a táblagép az előre megadott hőmérsékleti specifikációk szerint működik, és különben is milyen szép a Retina Display kijelző képe. (Megjegyzés: Az iPhone 4 első szériájának antennaproblémájára is először hasonlóan reagált a cég, később aztán cserekészülékeket és ajándék tokokat ajánlott fel a kínos hibát tapasztaló vásárlóknak.)

A túlmelegedés mellett sokan panaszkodnak arra is, hogy 4G-hálózatokon nem működik a Facetime videotelefonálás, hogy a nem HD tartalmak elég rondán néznek ki a nagy felbontású kijelzőn, hogy gyenge az előlapi kamera, nem működik együtt az iPad 2-vel bemutatkozott SmartCover borítóval, és hogy kimaradt a táblagépből az iPhone 4S nagy újítása, a Siri, pedig a hardver elbírná.

Egy interneten terjedő a vicc szerint már megint az Amazon tolt ki az Apple-lel, mert a Kindle táblagépükhöz levédették a Fire, azaz tűz márkanevet. 🙂

Forrás: Index

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük