300 százalékkal növelhető az akkumulátor üzemideje

Néhány szakember már az akkumulátortervezés Szent Gráljaként hivatkozik arra az eredményre, amit a Stanford Egyetem kutatóinak sikerült elérniük. A Szent Grál kifejezés túlzás, az viszont óriási dolog, hogy egy apró változtatással 300 százalékkal növelhető a jelenleg elterjedt akkumulátor üzemideje – olvasható a HVG-n.

A tudósok szerint ez most már tényleg az a technológia, amire régóta várunk.

Most is vannak trükkök, amikkel jelentősen növelhető hordozható készülékeink üzemideje, de mindenki örülne, ha az eszközök alapból tovább bírnák. A ma használt akkumulátorok elsöprő része lítium-ion technológiával készül, ilyenek vannak a mobilokban, táblagépekben és a legtöbb újratölthető eszközben. Ezek az akkumulátorok három dologból állnak: elektrolit, anód, katód. A technológia számára komoly korlátot jelent, hogy a lítium katód helyett az elektrolitben található, ami – a magyarázat további bonyolítása nélkül – azt eredményezi, hogy az akku nem túl energiahatékonyan működik.

A tudósok persze már régóta látják a problémát, viszont a lítiumot biztonsági okokból egyszerűen nem tudták az anódban használni, az ugyanis könnyen zárlatot okozhat benne. Erre találtak most megoldást a Stanford Egyetem kutatói: a fém lítiumot egy nagyon vékony, szén nanogömbökből álló réteggel vonták be, így már biztonsággal működtethetőnek tűnik a dolog. (Érdekesség, hogy a réteg mindössze 20 nanométeres, ez az emberi hajszál átmérőjének ötezrede.)

A Nature Nanotechnology című lapban publikált tanulmány szerint az új fejlesztésnek köszönhetően az akkumulátorok töltési-merítési hatékonysága 150 töltési cikluson át 99%-osra nő. Ennek eredményeképpen 300 százalékkal nőhet az akkumulátorok üzemideje – ez pedig éppen az a a felhasználók által legjobban várt fejlesztés.

A kutatók szerint a technológia pár éven belül a piacra kerülhet, ráadásul nem csak a mobilokban, táblagépekben és laptopokban, hanem akár járművekben is használható lesz.

HVG.hu