Akkumulátor Blog

5000 mAh-s akksit és Helio P60-at ad belépőszinten a ZTE

2019.11.15

A lehető legkevesebb pénzért megvásárolható okostelefonok egyik reális versenyzője lehet a Blade 20.
Nem sokat hallunk mostanában a kínai ZTE-ről, viszont bizonyos szinten továbbra is jelen vannak az európai piacon, és néha igen potens termékeket mutatnak be, főleg az olcsó kategóriákban: prémium szegmensben inkább a szintén hozzájuk tartozó Nubia próbálkozik komolyabban.

A legfrissebb ZTE, amiről beszámolhatunk, a Blade 20 nevet viseli: a 6,5 hüvelykes, 720p+ felbontású LCD kijelzővel bíró készülék 19,5:9-es képaránnyal bír, elöl vízcsepp-notch, 8 megapixeles szelfikamera és állítólagos 91,1%-os kijelző-előlap arány jellemzi.

Odabent MediaTek Helio P60 rendszerchip lakik a jól ismert, négymagos Cortex-A73 prcoesszorral, Mali-G72 MP3 grafikai egységgel, továbbá 4 GB RAM-mal és a kategóriához képest tekintélyes, 128 GB-os belső tárhellyel, ami még bővíthető is egy megfelelő microSD-vel. Hátul akad egy 16 megapixeles főkamera, továbbá egy 8 megapixeles, ultraszéles látó 120 fokos szöggel, illetve egy 2 megapixeles mélységszenzor. HDR és AI-funkciók minden kamera esetén elérhetők.

A jó üzemidőről egy 5000 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, ráadásul egy 18W-os (9V/2A) gyorstöltőt is adnak hozzá. A Blade 20 tud segíteni a lemerült mobilokon is, kábeles technológiával tud külső, USB-s energiaforrásként működni, viszont a csatlakozója még a régi microUSB-s. Szoftveresen érdekességként említhető az opcionálisan aktiválható távoli felügyelet, amivel távolról tudjuk korlátozni a használatot, adott esetben kikapcsolni funkciókat, vagy nyomon követni a készülék aktuális lokációját. A kínai piacon 1000 jüanért, azaz körülbelül 42 000 forintért kínál mobil, Kínában két héten belül már szállítják, nemzetközi elérhetőségről viszont nincs információ.

mobilarena.hu


Kapcsolódó információk

2016.08.25

Feltalálták az akkumulátorok Szent Grálját

Évek óta próbálkoznak azzal kutatók, hogy új akkumulátortechnológiát fejlesszenek ki, ám a kutatások rendkívül lassan haladnak. Az amerikai energetikai minisztérium […]

további részletek
2012.11.05

Már készül a hajlékony akkumulátor

Rugalmas lítium-ion akkumulátorcellát mutattak be nemrég Koreában, mely hajlítás hatására nem veszít kapacitásából, sőt élettartamát tekintve is bírja a gyűrődést.

további részletek
2018.08.25

Vízzel és szénnel helyettesítené a lítiumot ez az új akksi

A Melbourne-i Egyetem kutatói mutatták be a „proton-akkumulátornak” nevezett találmányuk proto(n)típusát. Az elv szerint szénből készült struktúrákban tárolnák el a […]

további részletek
2019.05.15

Felforgathatják a repülést az elektromos motorok

Szerencsére egyre több az elektromos autó az utakon, és lassan a repülőgépgyártásban is kezd megjelenni az elektromos hajtás, mi több, […]

további részletek